RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

5 mituri despre parfumuri

Fie că vorbim despre parfumurile bărbătești, fie că ne referim la cele pentru femei, lumea parfumurilor este fascinantă și are o istorie de mii de ani. Tocmai din acest motiv au avut loc să se strecoare și mituri despre parfumurile bărbătești sau cele pentru femei, iar astăzi le vom demonta pe cele mai populare dintre acestea.

Pentru pasionații de parfumuri, alegerea notelor potrivite este o adevărată artă, dar și o reală bucurie, așa că dacă ești nou în acest domeniu, ai nevoie de o minimă documentare pentru a îți alege parfumul care ți se potrivește. Opțiunile au o mare legătură cu personalitatea ta și cu gusturile tale, așa că te sfătuim să acorzi timp pentru a face cea mai bună achiziție pentru tine. Există pe internet o grămadă de materiale în acest sens, pe care te sfătuim să le consulți înainte de a cumpăra parfumuri pentru femei sau parfumuri bărbătești.

Hai să revenim la subiectul nostru și să vedem care sunt cele mai populare cinci mituri despre parfumuri.

  1. Parfumurile se adresează doar femeilor

Unul dintre cele mai răspândite mituri este acela că doar femeile folosesc parfumuri, ceea ce este total fals. Există o grămadă de parfumuri bărbătești elegante și speciale, o gamă largă din care poți alege ce notă ți se potrivește. Îndreaptă-te către cel care rezonează cel mai bine cu tine și folosește-l cu încredere ori de câte ori ieși din casă.

  
  • Locul de depozitare este irelevant

Acesta este un mit foarte periculos. Dimpotrivă, locul de depozitare are un rol esențial în păstrarea intactă a notelor parfumurilor bărbătești sau a celor pentru femei. Te sfătuim să nu le păstrezi în baie, așa cum probabil îți vine natural să o faci deoarece căldura și umiditatea descompun uleiurile esențiale ale parfumurilor și îi schimbă mirosul și calitatea. Păstrează parfumurile în locuri întunecate și uscate, cu o temperatură constantă, pentru a rezista cât mai mult în timp.

  • Parfumul se testează pe blotter

Blotterele sunt acele cartonașe pe care le găsești în parfumerii și care au scopul de a te ajuta să miroși un parfum. Cu toate acestea, cea mai bună modalitate de a testa un parfum nu este pe aceste carduri, ci pe piele deoarece PH-ul tău poate să influențeze mirosul pe care îl degajă parfumul pe pielea ta. Mai mult, orice parfum are note de vârf, note de mijloc și note de bază. În momentul în care tu pulverizezi parfum pe piele sau pe cartonaș, primele note pe care le vei simți vor fi cele de vârf, care vor dispărea după câteva minute, apoi pe cele de mijloc, iar după mai mult timp pe cele de bază. Astfel, pentru a decide dacă îți place sau nu parfumul, experții recomandă să îl testezi direct pe piele și să lași să treacă două sau trei ore pentru a vedea dacă îți place nota de bază a parfumului.

  • Parfumul nu expiră

Acesta este un mit deoarece parfumul, ca orice alt produs, are o dată de expirare pe care o poți consulta pe ambalajul acestuia. Te sfătuim ca în cazul în care ai acasă parfumuri mai vechi de cinci ani să le miroși înainte să le aplici pe piele deoarece este posibil ca ingredientele să fie compromise. Mai mult, așa cum spuneam și mai sus, condițiile de depozitare au o mare influență asupra ingredientelor ce alcătuiesc parfumul, așa că dacă parfumul nu a fost depozitat în mod corect, adică ferit de lumina directă a razelor soarelui și într-un mediu întunecat și lipsit de umezeală, este foarte posibil ca acesta să se compromită mai devreme de trei sau cinci ani – perioada general-valabilă în care un parfum este încă în garanție.

  • Bărbații nu au nevoie de mai multe parfumuri

Dacă ești pasionat de parfumuri, știi că acestea se poartă în funcție de anotimp și de ocazia respectivă, iar același lucru este valabil și în cazul bărbaților, dar și în cazul femeilor. De asemenea, parfumurile bărbătești sunt și ele create respectiv același principiu.

Sperăm că te-am ajutat să afli mai multe despre lumea parfumurilor!

Related posts

Pașcaniul devine pentru două zile capitala modei. Mega Model România 2015 pe scena Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Oana Cordoneanu

Ionuţ Dolănescu are COVID-19: „Am fost sceptic, dar iată că acest virus există”

Redacția

TOP 3 accesorii care nu trebuie să lipsească unui telefon

Redacția
Încarcă...