NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Fost elev al Liceului Special ”Moldova” Târgu Frumos, singurul alpinist român nevăzător care a cucerit Kilimanjaro

 Alex Benchea, cunoscut drept „alpinistul cu ochii albi”, este primul alpinist nevăzător din România care a escaladat vârful Kilimanjaro din Africa, de 5895 de metri, la finalul unei expediții începute în 10 decembrie. Tânărul a absolvit Liceul Special ”Moldova” din Târgu Frumos, unitate de învățământ destinată instruirii şi educării copiilor cu deficienţe de vedere. În prezent este student la Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca și este legitimat la Clubul de Alpinism „Climb Again” din București.

Alex Benchea a anunțat pe Facebook că reușit să cucerească duminică, 15 decembrie, vârful Kilimanjaro din Africa, de 5895 de metri.

Și, am reușit: Mulțumesc din suflet Cosmin Andron, ești un ghid extraordinar!”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.

Alex Benchea a precizat că nu s-a lăsat până nu a dus steagul pe vârf și a devenit astfel primul alpinist nevăzător român care a cucerit vârful Kilimanjaro.

Ghidul său, Cosmin Andron, a scris pe Facebook că duminică la ora 7.10 „Alex a ajuns pe vârf, pe Acoperișul Africii”.

El a pornit spre Tanzania, în expediția de cucerire a vârfului din Africa, în data de 10 decembrie, alături de ghidul Cosmin Andron, bugetul proiectului fiind de 8000 de euro, banii fiind adunați din donații.

”Este un alpinist adevărat, un atlet care are caracteristicile necesare alpinismului la altitudine și a fost o plăcere și o onoare să fiu ghidul unui tânăr român total nevăzător. Este o realizare pe care mulți dintre noi o considerăm imposibilă, dar Alex este printre acei oameni care visează la realitate și face orice pentru a-și împlini visele”, spune alpinistul Cosmin Andron.

sursa www.evz.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Spectacol de Ziua Educației la Hărmănești (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Mai sunt câteva ore în care puteți vota favoriții la gala Actualitatea TV

Răzvan Grecu

Marș împotriva violenței la Târgu Frumos

Redacția
Încarcă...