NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

23 de persoane au ajuns la Spitalul Municipal mușcate de câini. 10 dintre ele sunt din Pașcani

În ultima perioadă, 23 de persoane au ajuns la Spitalul Municipal Pașcani mușcate de câini. Dintre acestea, 10 sunt din Pașcani, iar 13 din zonele învecinate, conform unei statistici a unității medicale din municipiu, făcută în perioada 1 martie-18 aprilie 2015.

Problema câinilor comunitari continuă în orașul nostru, iar în ultima perioadă de aceștia nu se mai ocupă nimeni. Societatea Eco-Salubritate, care se ocupa de prinderea lor, nu mai face acest serviciu întrucât contractul cu Primăria a încetat, iar administraţia locală nu mai achită contravaloarea serviciilor prestate. În tot acest timp, există două tabere privind situația câinilor comunitari: pășcănenii care reclamă că în cartiere sunt foarte mulți maidanezi care pe parcursul nopții sunt extrem de agitați și atacă trecătorii, și iubitorii de animale care continuă să îi hrănească și să le ia apărarea.  Aceștia se opun eutanasierii și spun că cea mai bună soluție este sterilizarea în masă și îngrijirea în adăposturi decente.

Advertisements
  

 O asociație din Franța s-a ocupat pe parcursul ultimilor ani de adopția maidanezilor din Pașcani. Cei de la Asso Mukitza au luat săptămâna trecută 24 de câini de la padoc, iar în aceste zile vor urma alții. Aceasta este o soluție de moment, însă nu rezolvă problema câinilor comunitari de pe străzile din municipiu, care este un fenomen cu care se confruntă toată România.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Șeful ocolului Silvic din Pașcani, evaluat astăzi la Piatra Neamț

Redacția

Coronavirusul închide Primăria pentru pășcăneni. Comunicarea se face on-line sau poștă

Răzvan Grecu

Tun imobiliar pregătit de ApaVital! Bunuri de peste 2.000.000 de lei solicitate în concesiune, fără licitație publică!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site