NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

20% din populația Sucevei, imunizată față de Covid-19. 16.500 de persoane au anticorpi, arată un studiu Medlife

Sistemul Medical MedLife anunta finalizarea celui de-al doilea studiu privind imunizarea naturala a populatiei pentru COVID 19, de data aceasta cercetarea fiind concentrata asupra municipiului Suceava, cel mai mare focar de infectie pentru noul coronavirus din Romania. Principalul obiectiv al studiului, menit sa sustina eforturile autoritatilor, a fost masurarea ratei de imunizare la noul coronavirus si, implicit, masurarea riscului de infectare, ca urmare a relaxarii restrictiilor anuntate de catre autoritati.

Rezultatele finale arata ca, rata de imunizare fata de SARS CoV 2 in randul sucevenilor este de 20%, respectiv aproximativ 16.500 de persoane au dezvoltat anticorpi specifici. Aproape 4%, respectiv peste 3.000 de locuitori ai municipiului Suceava, ar putea fi purtatori ai virusului.

Proportia persoanelor care au fost imunizate variaza semnificativ de la o categorie de varsta la alta. Cele mai expuse au fost persoanele cu varsta cuprinsa intre 45 si 54 de ani, in randul carora testele de laborator au indicat prezenta anticorpilor pentru 29% dintre acestea. La polul opus se regasesc tinerii cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani pentru care nivelul de imunizare naturala este de 3 ori mai mic. In ceea ce priveste rata de infectare, studiul arata ca din cei 512 suceveni testati 3,7% au fost confirmati pozitiv pentru noul coronavirus, acestia fiind comunicati catre DSP conform protocoalelor in vigoare.

Continuarea pe informatiata.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Redacția

Proiect. Amendă pentru abandonul şcolar. Măsura ar afecta în primul rând familiile sărace

Redacția

Experiment CFR Călători. Fără bilet nu veţi putea intra nici pe peroane!

Redacția
Încarcă...