RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieEveniment

17 elevi ai Liceului “Nicolae Iorga” Pașcani, instruiți în Portugalia în domeniul ospitalier (foto)

 Pe data de 12 februarie a început prima mobilitate a unui grup de 17 elevi ai Liceului Tehnologic Economic “Nicolae Iorga” Pașcani, în cadrul unui  proiect Erasmus+VET.

Stagiarii VET, elevi din clasele a X-a A, B și a XI-a A, B, domeniul Turism și alimentație, au ajuns la Lisabona (Portugalia) împreună cu 2 profesori însoțitori. Aceștia sunt instruiți de tutori, în activitățile specifice domeniului ospitalității.

Pregătirea mobilității Erasmus+ a presupus parcurgerea mai multor etape care s-au desfășurat conform programului stabilit.

Pregătirea pedagogică s-a făcut în deplin acord cu programa de formare profesională, în sălile de clasă ale liceului pășcănean, împreună cu profesorii de specialitate.

  

Pregătirea lingvistică a fost susținută pe platforma OLS, elevii parcurgând cursuri de engleză, în funcție de nivelul identificat prin testarea de la debutul pregătirii. Pe aceasta platformă, la finalizarea cursurilor de limba engleză, elevilor li s-au testat competențele lingvistice obținute, fiecare dintre ei primind diplome de certificare a nivelului de competente dobândit.

Pregătirea culturala a constat în prezentarea de informații geografice si culturale privind tara, Portugalia și in special orasul Lisabona, unde elevii din Pașcani vor fi cazati pe o perioada de 3 săptămâni.

În acest proiect Erasmus+ VET, majoritatea stagiarilor VET au beneficiat de un sprijin financiar pentru incluziune, care a fost folosit în vederea achiziționării de trolere si echipamente de lucru.

Liceul Economic Tehnologic “Nicolae Iorga” Pascani 

Related posts

Calea instantelor judecatoresti, singura sansa de eliberare a diplomelor studentilor Universitatii Spiru Haret

Redacția

Schimb de experiență la Liceul „Mihai Busuioc”, în cadrul unui proiect Erasmus

Redacția

Ce pot face părinții pentru a-și ajuta copilul în situații de bullying? Discuții cu un psiholog la Liceul “Miron Costin”

Carmen Bălăceanu
Încarcă...