RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Urmează prima vacanţă şcolară. Elevii se bucură de mai multe zile libere după schimbările aprobate de Ministerul Educaţiei

Prima vacanță a elevilor va fi în perioada 22-30 octombrie. În vechiul format, folosit până anul trecut, de această vacanță beneficiau doar elevii din ciclul primar.

Noul an şcolar are o structură nouă, după 24 de ani în care sistemul educaţional din România a menținut acelaşi tip de format. S-a trecut la modelul propus de minister, cu 5 module și 5 vacanțe, prima vacanţă urmând să înceapă chiar în această lună.

Structura anului școlar este aceeași pentru toți elevii din țară, cu excepția vacanței din luna februarie. Fiecare Inspectorat Școlar Județean alege în care săptămână din această lună vor avea liber elevii.

Acest nou an şcolar cuprinde 36 săptămâni de școală și 5 de vacanță. Tezele nu mai sunt obligatorii, iar media va fi una singură, încheiată la sfârșitul anului, în loc de două semestriale, așa cum a fost până acum.

  

O altă noutate este că toți elevii vor avea parte de vacanța de toamnă în perioada 22-30 octombrie, adică ultima zi de cursuri (care au început la 5 septembrie) va fi 21 octombrie. Ceea ce se știa până acum era faptul că de vacanța de o săptămână din toamnă se bucurau doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare.

O altă vacanță numită modulară/mobilă va fi cea din luna februarie. Se numește așa, deoarece poate fi în a doua, a treia sau a patra săptămână din a doua lună a anului, în funcție de decizia inspectoratelor școlare din fiecare județ, respectiv a municipiului București.

continuare pe telem.ro

Related posts

Profesorii cer bani în plus pentru orele online. Reclamă riscul de „radiații”

Redacția

Premiere de sfârșit de an școlar, la Liceul “Miron Costin” din Pașcani. Diplome și bani pentru olimpicii școlii

Ema Roman

“Profesorul tolomacilor”: „Sunt dispus să merg la puşcărie dacă sunt găsit vinovat”

Redacția
Încarcă...