NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

1,5 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului din cartiere de la Fondul de Mediu! Pașcaniul are proiect, însă finanțarea ar putea fi blocată din cauza unei neglijențe din trecut!

Primăria încearcă să acceseze un program guvernamental pentru modernizarea iluminatului public din cartierele situate în zona centrală. Este vorba despre un proiect în valoare de 1,5 milioane de lei, pentru care aleșii locali și-au dat astăzi acordul.

Conform explicațiilor oferite în conferința de presă susținută de conducerea municipiului Pașcani, pe acest program vor fi înlocuite doar corpurile de iluminat de pe stâlpii deja existenți.

„Este vorba despre iluminatul din cartiere, suplimentar față de investițiile pe care le avem prin contractul de delegare al serviciului de iluminat public. Este un proiect suplimentar care prevede înlocuirea lămpilor de pe stâlpii existenți, din zonele din cartierele care nu au fost prince în contractul de delegare. Atât finanțează cei de la Administrația Fondului pentru Mediu acum, doar eficientizarea energetică pe stâlpii deja existenți. Sper să primim finațarea și atunci o să vedeți că se va îmbunătăți iluminatul public și în cartiere”, a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului Pașcani.

Proiectul a fost unul suplimentar față de ordinea de zi și a fost aprobat de aleșii locali. Acum rămâne ca acesta să fie transmis către Administrația Fondului pentru Mediu pentru a primi avizul de finanțare.

  

Acest ultim pas, cel mai important de altfel, ar putea să fie însă unul cu probleme. Asta deoarece Primăria Municipiului Pașcani nu a făcut raportările anual cu privire la canitatea de gunoi pe care o gestionează și prin urmare nu a plătit taxele cuvenite pentru această instituție de mediu.

Suma restantă nu a fost calculată încă, însă Primăria Municipiului Pașcani are două variante să solicite o eșalonare la plată pe mai mulți ani sau să o achite integral, astfel încât cazierul fiscal să fie curat, condiție esențială pentru accesarea de fonuri guvernamentale sau europene.

Advertisements

Related posts

Verificări fără termen în cazul licitației de atribuire a unor autorizații taxi. Consilierii sfătuiți să se autopropună în comisia de verificare a operatorilor de taxi

Marius Parteni

La luptă, “răzeşilor”! Se strâng semnături pentru autostrăzile Moldovei

Redacția

Eco Salubritate și Prest Serv Apa bune de plată! Zuzan a câștigat procesele, iar cele două societăți ale Consiliului Local trebuie să-i plătească sume consistente de bani!

Răzvan Grecu
Încarcă...