NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

110 titluri de proprietate trimise Prefecturii pentru rectificare. Pășcănenii vor ședințe de Fond Funciar Publice

Tot mai multe impedimente pentru cetăţenii care încearcă să rezolve problemele de fond funciar şi așteaptă eliberarea titlurilor de proprietate. Unii s-au săturat să bată drumul până la Primărie, şi au renunţat. Alţii însă, continuă să îşi ceară drepturile şi se leagă de orice amănunt ca să-şi facă dreptate.

 

 

  

Din păcate, sunt situaţii în care demersurile oamenilor se blochează din cauza unor greşeli de nume care apar pe documentaţii sau pe titlurile de proprietate.

Reprezentanţii Primăriei spun că, de la începutul anului, cei de la Serviciul Agricol din cadrul instituţiei, au trimis peste 200 de documentaţii la Prefectură, spre a fi verificate şi corectate. Dintre acestea 90 s-au întors, la Paşcani, corectate.

“Pe partea de fond funciar, vreau să fac o precizare. Au fost şi în audienţe câteva cazuri în care ni s-au semnalat greşeli de nume pe documentaţii sau pe titluri de proprietate. Noi trebuie să le trimitem mai departe la Prefectură, de unde se vor întoarce corectate.

Advertisements

Până în momentul de faţă, de la începutul anului, cei de la Serviciul Agricol au trimis 200 de documentaţii şi titluri, dintre care până acum, aproximativ 90 au fost returnate cu respectivele modificări semnalate de cetăţeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Cristian Menegon. 

Oamenii aşteaptă ca Primăria să le vină în ajutor şi se întreabă când se întruneşte Comisia Locală pentru Fond Funciar, unde ar trebui să primească răspunsuri la întrebările lor. Purtătorul de cuvânt al instituţiei a declarat că după alegeri, această comisie nu a mai fost organizată, dat fiind că membrii săi au fost schimbaţi.

Advertisements

“Vă mai transmit faptul că în Primăria Paşcani funcţionează Comisia Locală de Fond Funciar, care în momentul de faţă are întreruptă activitatea. Odată cu alegerile locale, o parte dintre membrii acestei comisii au fost schimbaţi. După ce va veni domnul primar din concediu, se va face o întrunire şi se va stabili noii membri pentru fiecare comisie din cadrul Primăriei Municipiului Paşcani”, a mai completat Cristian Menegon.

În tot acest timp, zeci de cetăţeni, mulţi dintre ei trecuţi de vârsta a doua, vin în audienţe la Primărie, cu sacoşe de dosare, pe care le pun pe masa aleşilor locali, şi îi întreabă pe aceştia cât timp vor mai fi purtaţi pe drumuri. 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cum a ajuns elevul din București să se arunce pe geam, la școală. Unii adolescenți se poartă ca tiranii: “Nu ne ducem la profesor, așa ti-o iei mai rău”

Redacția

Lipsă apă potabilă în suburbia Sodomeni

Redacția

Societatea civilă a obținut prima victorie în lupta cu ApaVital: Proiectele pășcănenilor cu privire la ARSACIS și ApaVital au fost considerate ca fiind eligibile pentru a intra în ședința Consiliului Local!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site