NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Localnicii din satul Boureni, sătui de promisiuni: Vor refacerea punții care asigură drumul către școală și grădiniță

Pericol de accidente în satul Boureni, comuna Moțca. Localnicii se chinuie de ani de zile să treacă un podeț greu accesibil care face legătura între strada Băltăgeni și vale. Cei mai expuși sunt copii care merg la grădinița din localitate și cei de școală. Ei sunt nevoiți să străbată o râpă abruptă pentru a putea ajunge la unitățile de învățământ.

 

Având în vedere că noul an școlar este pe cale să înceapă, oamenii se tem că problema lor nu va fi rezolvată până în 12 septembrie, când vor trimite copiii la studii. Sătenii susțin că au adus la cunoștință această problemă atât celor din Consiliul Județean, cât și primarului, dar până în momentul de față nu s-a aplicat nici o măsură în legătură cu această problemă. ”Primarul a promis că va face râpa, deși susține că nu există fonduri. Am făcut demersuri către Primărie și Consiliul Județean dar nu s-a luat nici o măsură. Ne promit că <se vor lua măsuri și se vor face>, dar văd că nu s-a mișcat cu nimic, s-a adus niște moluz și s-a pus tocmai pe trepte ca să le îngusteze. 80%  din această problemă constituie pericolul pentru copii”, a declarat Costin Apostol, localnic al satului Boureni.

  

Deficiența de vedere a bărbatului care locuiește în zonă îl împiedică să se deplaseze peste această punte.

”Eu am probleme de vedere, iar atâta timp cât nu este mână curentă eu nu mă pot deplasa peste podeț, decât cu însoțitor, dar acesta nu ar avea loc alături cu mine, din cauza lățimii punții. Dar dacă ar fi mână curentă nu aș avea nevoie de însoțitor”, susține bărbatul.

Autoritățile locale spun că în perioada următoare, mai exact de la jumătatea lunii august se va trece la treabă. În acest sens, oamenii care beneficiază de ajutor social vor reface puntea, cu ajutorul materialelor achiziționate de Primărie. 

Advertisements

Related posts

Cea mai recentă promisiune a administrației Pantazi: 5 miliarde de lei vechi pentru un sens giratoriu!!!

Teona Gherasim

Doar Captain Planet poate desluși misterul „apei negre“ care curge la robinete în Hârlău

Redacția

Mii de lei pe studii și proiecte pe final de an la Primăria Pașcani (DOC)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site