RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

11 ONG-uri și asociații organizează un protest la trei ani după ce Jandarmeria a gazat manifestanții din Piața Victoriei: ”Vrem vinovații pentru 10 August 2018”

Mai multe ONG-uri și asociații organizează un protest în 10 august, la trei ani după ce Jandarmeria a gazat manifestanții care au ocupat Piața Victoriei în semn de protest față de încercările de amputare a Justiției de către Guvernul condus de facto de fostul președinte PSD, Liviu Dragnea.

Evenimentul va avea loc în aceeași zi în care au avut loc intervențiile violente ale autorităților din urmă cu trei ani și se va desfășura sub sloganul ”Vrem vinovații pentru 10 August 2018”.

Protestul din 10 august 2021 este organizat de 11 organizații și asociații: Corupția ucide, Declic, Aradul Civic, Geeks for Democracy, Rezistența Civică Galați, Voluntari în Europa, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Evoluție în Instituție, Inițiativa România, Insistăm, Rezistența.

În manifestul evenimentului, organizatorii trec în revistă câteva nume ale celor care, într-un fel sau altul, au avut legătură cu episodul 10 August 2018:

  
  • ”Sebastian Cucoș, Cătălin Sindile, Laurențiu Cazan, șefii Jandarmeriei care au executat represaliile, cât și colonelul Paraschiv – “dirijorul”- nu au fost pedepsiți pentru violențele pe care le-au săvârșit în stradă. Lui Carmen Dan, ministrul de Interne de pe atunci, nu i-a fost atribuită nicio pedeapsă pentru folosirea Jandarmeriei ca armă în razboiul pe care îl purta puterea cu protestatarii.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rusia va bloca declaraţia summit-ului G20 dacă opiniile sale vor fi ignorate, avertizează Lavrov

Redacția

Iohannis, discuții privind aderarea României la Schengen cu ambasadorii statelor membre UE

Redacția

Cîţu, despre afirmaţiile ministrului de Finanţe: Mi se pare aberantă o astfel de declaraţie – am auzit o maşină, o familie, imediat mi-am adus aminte de comunism

Redacția
Încarcă...