NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

1 an de închi­soare cu amânarea pedepsei pentru vicepreşedintele CJ Iaşi

Instanţa a admis ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Alin Aivănoaei. Este primul personaj politic important din actuala structură a CJ care a primit o condamnare. Vicepreşedintele Consiliului Jude­ţean (CJ) Iaşi a fost condamnat în cursul zilei de ieri la un an de închi­soare cu amânarea pedepsei după ce Tribunalul Iaşi a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat cu procurorii Direcţiei Naţionale Anti­co­rupţie.

 

  

Alin Aivănoaei a fost găsit vinovat pentru neglijenţă în serviciu. Vicele de la CJ este primul personaj politic important din actuala structură a CJ care primeşte o condamnare. Pe rolul instanţelor mai sunt însă dosare în care inculpaţi sunt preşedintele suspendat al instituţiei, Alin Aivă­noaei sau consilierul Victor Chirilă.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Atât Aivănoaei, cât şi cei doi au fost implicaţi de procurori în afacerea „Albumul“, în cadrul căreia procu­rorii au considerat că firma Laser Co ar fi primit bani pentru produse pe care nu le livrase efectiv. Vicele de la CJ a fost cel care şi-a pus semnătura pe documentul prin care s-a dispus virarea fără drept a banilor.

„La data de 19.12.2014, inculpatul Aivănoaei Constantin Alin, în calitate de vice­preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, efectuând verificări superficiale cu privire la documentele justificative menite să justifice lichidarea şi ordonanţarea cheltuielilor publice aferente contractului mai sus amintit, a semnat în locul preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi mai multe documente, prin care suma de 334.800 lei a fost virată SC Laser Co SR“, au precizat procurorii cu privire la fapta lui Aivănoaei.

În ciuda admiterii comiterii unei infracţiuni, Alin Aivănoaei nu şi-a manifestat intenţia de a demisiona din funcţia publică pe care o deţine.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Doi pășcăneni, soț și soție, trimiși în judecată pentru trafic de persoane

Redacția

O cunoscută doctoriţă se zbate între viaţă şi moarte. A vrut să-şi pună capăt zilelor!

Redacția

Vărul drept al deputatului Neculai Rățoi a decedat după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site