RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ziua Porților Deschise la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” Pașcani

Elevii curioși de la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc” Pașcani au umplut astăzi, atelierele unde au avut loc expuneri ale cadrelor didactice, cu ocazia Zilei Porților Deschise. Scopul evenimentului a fost acela de a se urmări activitatea ce se desfășoară în acest spațiu școlar. Mai mult decât atât, datorită proiectului Săptămâna Altfel, au existat mulți tineri interesați de a vizita sălile de clasă și de a pune întrebări.

 

 

  

„Astăzi, 19 aprilie, în școala noastră este Ziua Porților Deschise, prilej pentru elevii claselor a VIII-a și nu numai de a vizita școala noastră, de a vedea spațiile de care dispunem, care sunt atelierele, laboratoarele, care este dotarea pe care o avem, de a intra în contact cu cadrele didactice și cu elevii noștri. Elevii au vizitat laboratoarele de frizerie, manichiură – pedichiură și coafură, au vizitat atelierul de electronică și automatizări, iar la parter au vizitat atelierele de textile”, ne-a declarat Elena Panțiru, director Liceul Tehnologic Mihai Busuioc.

Au fost vizitate laboratoarele, dar și atelierele, iar coordonatorii proiectului, respectiv profesorii, le-au explicat tinerilor ce presupune fiecare sală în parte.

Cum ne aflăm în plină perioadă de testare a ofertei educaționale, iar elevii de clasa a VIII-a nu știu încotro să o ia după finalizarea gimnaziului, astăzi, în cadrul evenimentului li s-a prezentat și propunerile venite din parte direcțiunii pentru anul școlar 2016-2017.

Astfel, venimetul a continuat cu sesiunea de informare a elevilor despre condițiile de înscriere în învățământul liceal, precum și despre planul de școlarizare, oferta educațională și numărul de locuri aferent anului școlar viitor.

„Pentru anul viitor școlar, liceul nostru își propune pentru liceu două clase, o clasă de electronică și automatizări tehnician operator tehnică de calcul și o clasă de electromecanic. Pentru școala profesională, ne-am propus două clase de confecționeri produse textile, o clasă de mecanic auto și o clasă de estetica și igiena corpului omenesc, respectiv frizerie – coafură, manichiură – pedichiură”, a completat directorul liceului.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Ancheta în cazul profesorilor de la Sadoveanu care se acuză între ei, continuă

Redacția

Ziua Națională, sărbătorită în avans în unitățile de învățământ din Pașcani (foto și video)

Carmen Bălăceanu

„Fiecare copil merită o poveste” la Școala Gimnazială Specială Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...