NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ziua Independenței a fost marcată de administrația locală din Tătăruși, alături de veteranii de război

Administrația locală din Tătăruși a marcat ziua de 9 mai printr-un eveniment deosebit, care a avut loc la Muzeul Satului din localitate.

Au fost invitați veteranii care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial. Cei zece bătrâni, care sunt un muzeu viu, cum a spus preotul Gică Dănilă de la Parohia din Vâlcica, au fost întâmpinați de elevii de la școala din localitate, care au intonat cântece patriotice. Toader Poienaru a împlinit chiar ieri vârsta de 95 de ani. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației locale, dar și de la Prefectura Iași. Veteranii au depus și o coroană la Monumentul Eroilor din Parcul Pompierilor.

  

Ziua Europei, Ziua Independenţei proclamată în 1877 şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial 1945 – sunt motivele de sărbătoare pentru poporul român, în ziua de 9 mai.

 

Advertisements

Related posts

Dosar penal pentru multiple infracțiuni la regimul rutier

Redacția

Zilele Rezervației Forestiere Tătăruși, ediția a III-a. Artiști precum Delia, Xonia, Ion Paladi, Mioara Velicu și Daggu Project vor întreține atmosfera în decursul celor 3 zile de sărbătoare

Teona Gherasim

Minunea de la Heleșteni: Copii săraci ajutați și educați să își facă un viitor

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site