NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Proiect ACTIV: Ateliere de accesare a resurselor personale

În cadrul proiectului ACTIV, benficiarii cursurilor de formare au ocazia să participe la o serie de workshopuri susținute de psiholog Oana Huzum, scopul acestora fiind accesarea resurselor personale pentru găsirea și menținerea unui loc de muncă potrivit, care sa contribuie la creșterea sentimentului de valoare personală al cursantilor.

Pana in prezent s-au derulat trei seminarii pentru 4 grupe de cursanți (Ingrijitor bătrâni, Tâmplar, Lucrător comercial și Sudor) cu temele: „Stabilirea obiectivului personal”, „Asumare și responsabilitate”, „Comunicarea non-verbală în timpul interviului de angajare”.

În cadrul workshopurilor cursanții au ocazia să relaționeze între ei la un alt nivel, mult mai personal și mai profund, prin împărtășirea unor momente din viață, unice, care le-au folosit ca repere esențiale pe parcursul drumului lor de până acum.

De asemenea, sunt puși în diferite situații/jocuri de rol, care să le ofere o experiență cât mai apropiată de cea pe care urmează să o parcurgă: prezentarea la un interviu, relaționarea cu colegii de serviciu, poziționarea corectă în fața problemelor personale și ale celor legate de locul de muncă.

  

„Sunt sigura că nu le-a fost ușor, la început, să se dezvăluie în fața colegilor! Acum pot spune cu bucurie că sunt nerăbdători să ne întâlnim și cred că aceste activități, cât și întâlnirile individuale, vor aduce în ei schimbări cu un plus de încredere în ei dar și în cei din jur.”

Advertisements

Related posts

Invitație în „Mica Bucovină” pentru cadrele didactice și elevi, în săptămâna „Școala Altfel”

Marius Parteni

Masacru în pădurea din Mircești

Redacția

Tătăruși: Moș Crăciun nu a lăsat pandemia să strice magia sărbătorilor de iarnă

Oana Cordoneanu
Încarcă...