NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ziua Europeană a Limbilor Străine este sărbătorită la Colegiul „Sadoveanu”

Catedra de Limba Franceza de la Colegiul National Mihail Sadoveanu se pregateste pentru Ziua Europeana a Limbilor Straine de pe 26 septembrie.

Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine. Aceasta zi are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului European al Limbilor.În fiecare an, în această zi se organizează sute de evenimente în toată Europa: spectacole, animații pentru copii, jocuri muzicale, cursuri de limbi străine, emisiuni de radio și televiziune, conferințe.

Pentru elevii clasei a IX-a B de la Colegiul National Mihail Sadoveanu, elevi coordonati de prof. Anca Aparaschivei, 26 septembrie a reprezentat o ocazie de a se documenta, de a se amuza, de a se organiza, de a invata ceva nou, de petrece timp impreuna. 

Advertisements
  

 Ei  au colaborat pentru a realiza „l`arbre des langues” ce contine urarea „Bine ati venit!” in diverse limbi. De asemenea, au realizat o colectie de proverbe, fiecare proverb apartinand unui anumit popor si fiind scris intr-o limba diferita. Au organizat momentul „Dialogues pluri-langues”, fiecare elev folosind o limba straina mai putin cunoscuta la noi, precum albaneza, maghiara sau poloneza.

Advertisements

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Gata simularea la matematică! Elevii aşteaptă rezultatele

Ema Roman

Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Clubul Copiilor

Irina Gherasim

Spectacol cu baloane la începutul taberei „Împreună pentru tineri”

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site