NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ziua Comunei Heleșteni, ediția a VIII-a. Voie bună și multă cultură

Zi de sărbătoare ieri în comuna Heleșteni. Sute de săteni s-au adunat în curtea Primăriei și Căminului Cultural pentru a participa la ediția cu numărul opt a Zilei Comunei. Ca și în alți ani evenimentul a fost organizat în colaborare cu Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Iași.

 

 Pe lângă oficiaitățile locale la eveniment au participat poeții Emilian Marcu, născut în comuna Heleșteni, Horia Zilierul și Dionisie Vitcu, Adrian Ardeleanu – directorul Centrului Județean pentru Promovarea Culturii și Tradițiilor, Vasile Pohoață- prezentator Radio Iași și deputatul PSD Vasile Mocanu.

  

 Evenimentul a fost sărbătorit printr-o expoziție de artă populară intitulată Patrimoniul local de ieri și de azi”. În incinta Căminului Cultural au rulat documentarele “Sipetul bunicii” și ”Șezători la noi în sat”.

 Momentele cele mai emoționante ale zilei au fost recitalul de poezii din operele poetului Emilian Marcu, susținute de copiii școlii din localitate, cât și premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie.Fanfara de la Chetriș, Claudia Martinică, Maria Costioaia, Georgiana Cătăru, Ansamblul Garofița” și Grupul Folcloric Ruginoasa au asigurat voia bună pe parcursul zilei.

 Trebuie remarcat faptul că toți inivitații care au luat ieri cuvântul au apreciat munca primarului Constantin Hâra. El a fost catalogat o persoană precocupată mereu de promovarea valorilor satului românesc dar și de dezvoltarea lui.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Programări pentru vaccinare în Stolniceni-Prăjescu

Iulia Atodiresei

Despăgubiri pentru 4 segmente de drum comunal din Tătăruși din cauza condițiilor meteo periculoase

Redacția

Licitaţia pentru drumul dintre Topile şi Valea Seacă a început astăzi

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site