NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Zeciștii de la BAC și Evaluarea Națională vor lua premiu de la Guvern. Printre ei se numără Traian Chiuariu, și Miriam Hobincă, din Pașcani

Doi tineri din Pașcani se numără printre sutele din țară, care vor primi un stimulent financiar de la Guvern pentru meritele lor deosebite la învățătură.

Astfel, un număr de 88 de absolvenți de Liceu care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015 vor beneficia de câte un stimulent financiar în valoare de 3.000 de lei, s-a decis miercuri în ședința de Guvern. De asemenea, conform hotărârii de Guvern aprobate, cei 457 de absolvenți de clasa a VIII-a promoția 2015, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională vor primi câte un stimulent financiar în valoare de 1.000 de lei. Sumele necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2015 Ministerului Educației.Traian Chiuariu, fost elev la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, este singurul din Pașcani care a reușit să treacă examenul de Bacalaureat cu media 10 pe linie, fiind printre cei cinci absolvenți cu 10, din tot județul Iași.

Singura elevă din Pașcani, care a reușit să obțină nota 10 la ambele probe din cadrul Evaluării Naționale, este Miriam Hobincă, absolventă a Liceului „Miron Costin”.

  

Elevii cu media 10  la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi premiați și mâine, 16 iulie, de Inspectoratul Județean Iași și Primăria Iași, în cadrul unei festivități organizată la Palatul Roznovanu.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Colegiul ”Unirea” a fost premiat pentru excelență în educație

Redacția

Cupa Coca-Cola. Se dă startul ediției 2017

Redacția

Diana Batincu, o elevă talentată din trupa de teatru Millo, ne vorbește depre experiența sa în această lume fascinantă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site