NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Zeci de morți în două atacuri sinucigașe care au avut loc la Bagdad

ACTUALIZARE. Bilanțul a ajuns la cel puțin 28 de morți și peste 70 de răniți, anunță AP. Din primele declarații făcute de Ministrul de Interne, primul sinucigaș a cerut ajutor în stradă spunând că e bolanv, pentru a strânge cât mai mulți oameni în jur. Zeci de persoane din piața centrală din Bagdad s-au strâns în jurul lui, moment în care a detonat bomba. 

A doua bombă a fost detonată la scurt timp după prima, când cei prezenți au încercat să le acorde primul ajutor victimelor. 

Potrivit sursei citate, toate spitalele din Bagdad au fost mobilizate pentru a prelua răniții în urma atentatului.

Știre inițială: 

  

Cel puțin 13 oameni au murit și peste 30 au fost răniți în urma unor atacuri sinucigașe care au avut loc în Bagdad. Din primele informații, atacatorii purtau veste explozive și s-au aruncat în aer într-o piața aglomerată din centrul orașului. 

Potrivit CNN, bilanțul morților ar putea să crească din cauza stării critice în care se află multe dintre victime. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Irak a transmis că două atacuri sinucigașe au avut loc joi dimineața în zona Bab al-Sharqi din Bagdad. Bilanțul inițial dat de poliție e a fost de 7 morți

Până acum nu a existat nicio revendicare. Atentatele sinucigașe au fost rare în capitala irakiană de la înfrângerea Statului Islamic în 2017. Ultimul a avut loc în ianuarie 2018, tot în Piața Tayaran, în urma căruia au murit 27 de persoane.

digi24

Advertisements

Related posts

Primăria din Paris, amendată pentru că are prea multe femei în funcții de conducere

Redacția

Ministrul grec al Turismului: Românii vor putea călători în Grecia de la mijlocul lunii aprilie

Redacția

Grecia prelungeşte lockdown-ul şi anunţă măsuri suplimentare pentru perioada „cea mai dură” a epidemiei

Redacția
Încarcă...