NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Xi Jinping în Tibet, prima vizită prezidențială după 31 de ani

Xi Jinping se află în prezent într-o vizită în Tibet, prima efectuată de către un președinte chinez în 31 de ani, a informat presa de stat, citată de AFP.

Xi a sosit miercuri în localitatea Nyingchi, în partea de sud-est a regiunii autonome, a anunțat vineri agenția New China.

Vizita sa coincide cu cea de-a 70-a aniversare a invaziei Tibetului de către trupele comuniste, eveniment celebrat la Beijing ca „eliberare pașnică”.

China este acuzată de suprimarea libertăţii culturale şi religioase în regiunea izolată şi majoritar budistă. Beijingul neagă acuzaţiile.

  

Semn al sensibilității politice a regiunii, doar un președinte chinez a vizitat Tibetul de la fondarea Republicii Populare Chineze în 1949: Jiang Zemin în iulie 1990.

Xi Jinping a vizitat deja Tibetul în iulie 2011, dar atunci era doar vicepreședinte al Chinei.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea națională, Xi Jinping a salutat în timp ce cobora din avion o mulțime îmbrăcată în costume tradiționale și care fluturau steaguri chinezești.

Numărul unu chinez a primit „o primire călduroasă din partea cadrelor și a maselor populare din toate grupurile etnice”, a comentat radiodifuzorul de stat CCTV.

Potrivit unei relatări a vizitei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

NATO se arată ”profund îngrijorată” de nivelul ridicat al violențelor din Afganistan și anunță că va susține guvernul afgan ”cât mai mult posibil”

Redacția

22 de cadre medicale din Sibiu, infectate cu COVID-19

Redacția

Cîţu, prezent la congresul UDMR: Să vedem aici un festival al democraţiei pentru că la alte partide s-a văzut doar festivalul ridicolului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site