RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Washingtonul continuă intens eforturile pentru un ARMISTIȚIU în Fâșia Gaza /Blinken: ”Mingea este în terenul” grupului Hamas

Statele Unite continuă eforturile pentru un armistițiu în Fâșia Gaza și vor intensifica asistența umanitară pe teritoriul palestinian, afirmă secretarul de Stat american, Antony Blinken, semnalând că este așteptat răspunsul grupului islamist Hamas.

”În acest moment, ne concentrăm intens să vedem dacă putem obține un armistițiu, prin eliberarea unor ostatici, extinderea asistenței umanitare, într-un context care să permită o soluție durabilă. Și mai este problema grupului Hamas. Problema este dacă Hamas va decide sau nu să accepte un armistițiu de care să beneficieze toată lumea. Mingea este în terenul lor. Noi depunem eforturi intense și vom vedea ce fac. Dar nu am niciun dubiu că obținerea unui armistițiu prin eliberarea unor ostatici ar fi în beneficiul profund al tuturor celor implicați”, a declarat Antony Blinken, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Washington cu ministrul turc de Externe, Hakan Fidan.

Comandamentul Central american (CENTCOM) a anunțat că avioane militare americane au lansat din nou, vineri, containere cu asistență umanitară în Fâșia Gaza, într-o operațiune desfășurată împreună cu Iordania.

Antony Blinken a amintit că armata americană va construi o platformă portuară temporară în Fâșia Gaza, pentru a permite accesul navelor de mare tonaj pe un culoar maritim din Cipru.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Kievul nu recunoaște referendumurile de anexare organizate de Rusia. „Mergeau cu mitraliere să voteze oamenii. N-am deschis ușa, am stat ascunși ca șoarecii. Suntem ucraineni și rămânem ucraineni”

Redacția

Festivalul de Teatru de la Avignon beneficiază de măsuri extraordinare de securitate, după mai multe zile de proteste violente în Franţa

Redacția

Incident armat într-o colonie israeliană din Cisiordania /Israelul anunță un acord pentru trimiterea de medicamente ostaticilor din Fâșia Gaza

Redacția
Încarcă...