RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

Vremea 22 aprilie – 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Specialiştii anunţă o încălzire în perioada minivacantei de 1 – 6 mai, când revenim la normalul perioadei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 19 aprilie, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. “La începutul săptămânii viitoare, vremea va fi rãcoroasã în cea mai mare parte a ţãrii, cu temperaturi modeste pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros şi va ploua local în vestul, centrul şi sud-estul ţãrii şi doar pe arii restrânse în rest.

În zona montanã înaltã, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi local şi temporar în sudul, sud-estul şi nord-estul teritoriului. O încălzire treptată este prognozată de meteorologi din data de 25 – 26 aprilie, când valorile termice vor trece de 20 de grade Celsius”, au explicat specialiştii ANM. 

Prognoza meteo 22 – 29 aprilie 2024

Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice.

  

Vremea 29 aprilie – 6 mai 2024

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 6 – 13 mai 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea 13 – 20 mai 2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țării.

sursa observator

Related posts

Cetățeni amenințați că rămân fără apă. Printre datornici sunt organizațiile PSD și PNL

Marius Parteni

Fermierii ieşeni pot cere bani pentru agricultura ecologică

Redacția

Tentative de curăţare a luciului de apă de la Peştişorul

Ema Roman
Încarcă...