NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Vizita Papei va aduce la Iaşi 120.000 de credincioşi

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat ieri că venirea Papei Francisc în oraş, în cadrul vizitei pe care o Suveranul Pontif va efectua în România în perioada 31 mai-2 iunie, a fost confirmată de reprezentanţii Vaticanului. 

„Este un moment de importanţă istorică, iar vizita Papei trebuie privită din trei ipostaze. În primul rând este vorba de un şef de stat, fiind al doilea în ultimii 28 de ani care vizitează Iaşul, după preşedintele Mitterrand. Apoi este conducătorul celei mai puternice biserici din lume. În al treilea rând, Sanctitatea Sa Papa Francisc a reuşit de la preluarea mandatului să se impună ca o altă figură, din punct de vedere ecumenic, dar, mai ales, din punct de vedere moral şi cetăţenesc, creând o mare efervescenţă socială”, a declarat, ieri, primarul Mihai Chirica.

Ne vom inspira de la alţii

Edilul-şef a mai precizat că încă este prematur să ofere detalii despre modul în care Primăria Iaşi pregăteşte vizita Suveranului Pontif. „Deocamdată, am format o echipă. Nu este uşor să organizezi o astfel de vizită. Mă voi inspira din alte vizite ale Sanctităţii Sale, mă refer aici la modul cum a fost primit şi tratat. Nu vrem să ieşim din aceste tipare”, a mai spus Chirica.

În ceea ce priveşte numărul celor care vor veni în Iaşi la finele acestei luni, primarul crede că vor fi peste 120.000 de persoane, afirmând că în mod sigur vor veni catolici din toată România, ucraineni, moldoveni sau polonezi.

Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie, răspunzând invitaţiei autorităţilor statului român şi Bisericii Catolice din România. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice sub motto-ul Să mergem împreună!. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

sursa www.ziarulevenimentul.ro

 

loading...
Advertisements

Related posts

Astăzi sărbătorim Ziua mondială a poeziei

Redacția

Fenomen astronomic foarte rar: Eclipsă de Lună şi Super Lună în aceeaşi noapte

Redacția

Comedia “O noapte nebună, nebună” pe scena Casei de Cultură

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site