NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO: Explozia din Beirut: “Am fost in război. Nu am văzut niciodată aşa ceva”

Locuitorii capitalei Libanului se trezesc miercuri într-un oraş devastat. Urmează zile de doliu pentru o ţară care a cunoscut diviziuni profunde şi aproape două decenii de război civil. Mărturii ale oamenilor sunt publicate de presa internaţională.

”Am văzut războiul, am simţit războiul”, spune un bărbat citat de Guardian. ”Este o catastrofă, nu am văzut niciodată aşa ceva”, continuă acesta. Într-un spital, un membru al personalului mediacl descrie cum o parte din tavanul clădirii s-a prăbuşit, iar geamurile s-au spart. ”Furie cred că este cuvântul potrivit pentru a descrie ceea ce simt acum”, spune un alt rezident.

Două puternice explozii succesive au zguduit marţi Beirutul. Potrivit unor bilanţuri provizorii, cel puţin 78 de persoane au murit şi peste 4.000 sunt rănite.

Imaginile difuzate pe reţelele sociale arată o primă explozie urmată de o a doua, care a provocat un imens nor de fum. Aproape 3.000 de tone de nitrat de amoniu ar fi fost stocate într-un depozit, de şase ani, însă încă nu este clar care este cauza tragediei.

  

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Te poți infecta ușor cu noul coronavirus dacă ești fumător? Ce spune dr. Emilian Imbri

Redacția

România, văzută prin ochii unui fotbalist croat: „Aici e ceva special, dacă îţi încasezi salariul la timp”

Redacția

A scăzut numărul de teste în România

Redacția
Încarcă...