RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO De luni începe școala. Elevii se pot întoarce fizic la ore în funcție de gradul de vaccinare a personalului școlilor

Vacanța forțată de două săptămâni nu va mai fi preungită, iar de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. O nouă condiție pentru redeschiderea școlilor cu prezență fizică va fi gradul de vaccinare a personalului unităților de învățământ, a anunțat joi seară președintele Klaus Iohannis.

  • La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.
  • Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.
  • Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine (vineri -n.r.) se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.
  • Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cîţu invită partidele la negocieri, cu excepţia AUR, după ce Guvernul Cioloş nu a trecut de Parlament. Premierul invocă situaţia sanitară

Redacția

Iohannis, la Summit NATO de la Vilnius: Voi susţine adoptarea de măsuri suplimentare pentru consolidarea Flancului Estic

Redacția

VIDEO Regele Charles al III-lea a glumit pe seama “degetelor cârnăciori” într-un documentar despre încoronarea sa

Redacția
Încarcă...