NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Viceprimarul Vasile Axinte îl acuză pe secretarul Mircea Zuzan de problema directorilor de la PSA și RAGCL

Vasile Axinte, viceprimarul municipiului, l-a acuzat pe secretarul Mircea Zuzan că ar fi principalul vinovat de problemele cu care se confruntă PSA și RAGCL în privința numirii noilor directori.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În Obiectiv” difuzată de Actualitatea TV ieri seară.

Conform viceprimarului, principalul vinovat de această situație, în care cele două societăți au posturile de manageri dublate, este secretarul Zuzan, asta deși în conformitate cu prevederile legale întreaga responsabilitate o poartă Consiliile de Administrație.

Advertisements
  

„În primul rând nu s-au urmat pașii corespunzători. Cât timp aveai directori pe funcție, trebuia mai întâi să vacantezi posturile și mai apoi să faci concursul. Domnul Prisecaru și-a făcut dosarul de pensionare, toată lumea s-a gândit că va ieși la pensie, și atunci postul se vacanta oricum. S-a uitat că el avea un contract de muncă pe perioadă nedeterminată și unul de management. Așă că este în continuare director al societății. În cadrul Primăriei din punct de vedere juridic stăm foarte prost. Proiectele de hotărâre inițiate de primar ar trebui să aibă și o viză de legalitate. În general această viză de legalitate o pune secretarul, dar el participă totodată la întocmirea acestor materiale. De multe ori noi încercăm să urgentăm lucrurile, să le facem mai rapid, dar nimeni din cadrul Primăriei nu spune stai așa că nu este legal, că mai trebuie făcut pasul ăsta, că trebuie eliberat mai întâi postul. Primarul trebuie să aibă cel puțin un consilier cu cunoștiințe juridice”, a spus Vasile Axinte.

Advertisements

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Schema de minimis propusă de liberali – un proiect blocat din cauza secretarului Primăriei

Răzvan Grecu

Primăria apelează la avocați pentru reprezentarea în procesele de pe rolul instanțelor

Marius Parteni

ANAF anunţă că sistemul informatic vamal nu va funcţiona de vineri până luni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site