RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

VESTE EXCELENTĂ pentru profesorii care fac NAVETA!

Naveta către locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar va fi decontată, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată ieri de Executiv.

Cadrele didactice care merg la locul de muncă fie cu maşina personală, fie cu trenul sau cu ambarcaţiuni îşi vor primi banii înapoi la sfârşitul lunii următoare de la autorităţile locale. Ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu a declarat, miercuri, că „documentul mult aşteptat” de profesori, mai ales de cei din mediul rural care fac naveta a fost adoptat în şedinţa de Guvern.

65 de mii de cadre didactice sunt vizate de reglementările acestei Hotărâri de Guvern, a precizat Câmpeanu. “Naveta se decontează pentru transport auto, deci poate fi cu transport asigurat prin mijloace proprii sau de către transportatorii autorizaţi, la nivel feroviar însă este plafonat la preţul unui abonament CFR, cu ambarcaţiuni, cu orice fel de transport”, a explicat ministrul Educaţiei.

  

Noutatea adusă de această HG constă “în obligativitatea autorităţilor locale de a prevedea în buget sumele necesare decontării navetei”, a adăuat Câmpeanu. Pentru a nu genera întârzieri, Câmpeanu a precizat că în primele 5 zile ale lunii, cadrele didactice trebuie să depună documentele justificative, iar până la sfârşitul lunii următoare, autorităţile locale trebuie să deconteze cheltuielile cu naveta.

Decontarea cheltuielilor pentru navetă este destinată profesorilor şi personalului auxiliar care nu deţine locuinţă în localitatea în care profesează.

sursa oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Colegiul „Sadoveanu”, Școală parteneră Microsoft

Redacția

Colegiul ”Sadoveanu” va reprezenta județul Iași la faza națională a unui concurs de proiecte antidrog

Redacția

Târgul Bucuriilor de Crăciun, ediția a II-a – Activitate caritabilă la Colegiul „Unirea” (Foto)

Carmen Bălăceanu
Încarcă...