RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Varianta Omicron îi îngrozește pe specialiști: Pasageri vaccinaţi anti-Covid-19 şi testaţi negativ la plecarea din Africa de Sud, testaţi pozitiv la sosirea în Olanda

Mai mulți pasageri sosiţi săptămâna trecută în Olanda, venind din Africa de Sud, au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19 la sosire, deşi erau vaccinaţi şi înainte de zbor fuseseră testaţi negativ, au anunţat vineri autorităţile sanitare olandeze.

„Pare că virusul se răspândeşte uşor şi aceasta este îngrijorător. Este extrem de important ca pasagerii să fie testaţi corespunzător înainte de zbor şi să accepte să fie retestaţi la sosire”, a avertizat Bert van de Velden, directorul autorităţii sanitare regionale din Kennemerland, responsabilă şi pentru aeroportul Schiphol din Amsterdam, citat de Reuters.

Sute de persoane sosesc săptămânal pe aeroportul Schiphol cu zboruri din Africa de Sud. Circa 9% dintre cei care au fost testaţi voluntar la sosire (numai o treime din pasageri au acceptat testarea) au avut în final testul Covid-19 pozitiv.

Belgia devansează vacanța de Crăciun din cauza restricțiilor COVID. Risc crescut de infectare la copii Președintele Joe Biden le dă asigurări americanilor că nu are COVID-19: „Este doar o răceală”

  

03 Dec, 21:21 | Știri externe

George Clooney a primit o ofertă de 35 de milioane de dolari pentru o zi de muncă, dar a decis să refuze oferta după o discuție cu soția

03 Dec, 16:48 | Știri externe

Circa 90% din cele 62 de persoane infectate erau vaccinate anti-Covid-19

Autorităţile olandeze au testat însă toţi pasagerii din două avioane sosite din Africa de Sud vinerea trecută, după ce a fost semnalată apariţia noii variante Omicron a coronavirusului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

China avertizează: „Va începe un război” dacă Taiwanul își declară independența / „Beijingul devine tot mai agresiv”, spune șeful Pentagonului

Redacția

LIVE TEXT | Război Israel-Hamas, ziua 29. Netanyahu: Nu va fi niciun armistițiu până nu sunt eliberați ostaticii

Redacția

A murit F. W. de Klerk, ultimul preşedinte alb al Africii de Sud

Redacția
Încarcă...