RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Vama Siret, blocată de un protest în Ucraina

Punctul de trecere a frontierei Siret a fost blocat timp de zece ore, după ce sute de ucraineni au protestat pe Drumul European 85, care duce către Cernăuţi, supărați pe autoritățile de acolo. Demonstrantii spun că au primit amenzi foarte mari pentru că au mașini înmatriculate în România sau Bulgaria.

  

 

La Vama Siret, coada de tiruri s-a întins pe doi kilometri. Dacă şoferii de tir au stat şi au aşteptat, cei care erau cu maşinile personale fie s-au întors din drum, fie au plecat pe jos în ţara vecină.

– N-am încercat cu maşina să trecem, pentru că nu dă voie la nimeni să treacă.

– Şi pe noi ne-a luat, ne-a luat prin surprindere. Atât ne-a propus Poliția Română, dacă vrem să ne întoarcem. Dar, acum, cum să ieşim de aici?

– Băieții au închis granița că ăștia au pus impozite prea mari, amenzile sunt prea mari, sunt exagerate.

– Oamenii care au două tipuri de paşapoarte, nu spunem de care anume, nu sunt lăsaţi de vameșii ucrainieni să intre cu mașini aduse din Europa. Sunt în jur de 600 de oameni care au blocat.

Protestul s-a încheiat abia după ce autoritățile din Ucraina au stat de vorbă cu protestatarii. Statul ucrainean nu permite dubla cetățenie, dar această interdicție nu i-a împiedicat pe mii de localnicii din apropierea graniței să-și facă pașapoarte românești, în speranța unor facilități de care au dreptul ca cetățeni europeni.

Sursa: Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

A N U N Ţ C O N C U R S ECO-SALUBRITATE

Redacția

VAND MITSUBISHI OULANDER AN FABRICATIE 2011

Redacția

ANM a emis două avertizări cod galben de vânt pentru şase judeţe ale ţării

Redacția
Încarcă...