RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului

Sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului. Oamenii de știință au descoperit o legătură între veniturile reduse ale gospodăriilor și declinul mai rapid al substanței albe din creier. Deși nivelurile acestei substanțe albe scad odată cu înaintarea în vârstă, traiul în sărăcie pare să accelereze acest proces.

Concluziile se bazează pe o analiză a 751 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 91 de ani, efectuată de o echipă de cercetători de la Universitatea din Lausanne și Universitatea din Geneva, ambele din Elveția.

Sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului. După luarea în considerare a factorilor precum vârsta, sexul și unele probleme de sănătate, studiul a constatat că cei din gospodăriile mai sărace prezentau mai multe semne de îmbătrânire a substanței albe în creier în imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) și au obținut scoruri mai scăzute la testele cognitive decât cei din gospodăriile mai bogate.

Cercetătorii au descoperit că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului

  

„Acest studiu își propunea să ofere o înțelegere a căilor care leagă expunerile socioeconomice, adică venitul gospodăriei, poziția ocupațională cunoscută anterior și traiectoriile socioeconomice ale vieții, cu microstructura creierului și cu performanța cognitivă în mijlocul și la sfârșitul vieții adulte”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Marcel Ciolacu: „Poate facem o reducere a accizei pentru transportatori”

Redacția

Federaţia Internaţională de Box va fi din nou exclusă de la organizarea propriului turneu olimpic din cadrul JO de vară 2024 de la Paris

Redacția

”Şamanul QAnon”, condamnat la peste trei ani de închisoare: ”Am crezut că voi primi 20 de ani de izolare”

Redacția
Încarcă...