NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Un senator PSD propune ca suspecţii de corupţie să nu mai fie arestaţi

Senatorul PSD Şerban Nicolae a propus un proiect ce prevede că arestul preventiv se poate decide doar în cazul infracţiunilor cu acte de violenţă.

El a depus, în acest sens, o iniţiativă legislativă de modificare a Codului de procedură penală, care se află în consultare publică pe site-ul Senatului.
Proiectul prevede că arestarea preventivă va avea două forme: arestul la domiciliu şi arestul sever. Potrivit proiectului, măsura arestului sever se va putea lua dacă din probe există suspiciunea că acesta a infăptuit infracţiune intenţionată contra vieţii, o infracţiune care a dus la vătămarea corporală sau moartea unei persoane, o infracţiune contra securităţii naţionale, de trafic de stupefiante, de arme, de persoane, acte de terorism, de viol, lipsire de libertate, ultraj, ultraj judiciar şi orice altă infracţiune care este pedepsită cu 10 ani de închisoare sau mai mult şi se constată că privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol concret pentru ordinea publică.

Proiectul mai prevede că inculpatul asupra căruia s-a dispus una dintre aceste măsuri preventive nu va fi încătuşat în nicio împrejurare, cu excepţia celor cercetaţi pentru infracţiuni comise prin acte de violenţă, a celor care s-au sustras urmăririi penale, precum şi inculpaţilor care s-au opus măsurii dispuse. Şerban Nicolae a mai explicat că această prevedere arată că dacă inculpatul reţinut sau arestat, aflat în custodia forţelor de ordine, nu este recidivist şi nu este cercetat pentru infracţiuni comise prin acte de violenţă, nu trebuie încătuşat şi nici supus unor măsuri exagerat, cu ocazia deplasării în spaţiul public. Practic, persoanele anchetate pentru fapte de corupţie, nu vor mai putea fi arestate preventiv şi nici încătuşate.

sursa ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Le merge din ce în ce mai bine: Unii parlamentari ieşeni şi-au crescut veniturile cu 30%

Redacția

Comunicat de presă: Bugetul pe 2014 o speranță așteptată de către români

Redacția

Ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor din data de 27 septembrie 2020, la sediul MAI

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site