RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Un senator iesean reprezinta Romania la Conferinta Presedintilor Parlamentelor din Europa de Sud-Est

Cea de-a 10-a Conferinta a Presedintilor de Parlamente din Statele Participante la Procesul de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP) si la reuniunea Grupului de lucru privind institutionalizarea Dimensiunii Parlamentare a SEECP va avea loc in Republica Macedonia, in perioada 26-28 mai 2013.

Senatul Romaniei este reprezentat la aceasta Conferinta de o delegatie condusa de vicepresedintele Senatului Romaniei, senatorul iesean Florin Constantinescu.

Conferinta va fi prefatata, in dupa-amiaza zilei de 26 mai, de o reuniune a Grupului de lucru privind institutionalizarea Dimensiunii Parlamentare a SEECP, ai caror membri vor conveni asupra raportului final privind liniile directoare si modalitatile de institutionalizare a DP a SEECP. Acest raport va fi inaintat Conferintei Presedintilor de Parlamente.

  

In prima parte a Conferintei, participantii vor dezbate tema Criza economica si noile provocari – rolul parlamentelor nationale si al cooperarii regionale interparlamentare. Aceasta dezbatere va fi urmata de o sesiune dedicata examinarii Raportului Grupului de lucru privind liniile directoare si modalitatile de continuare a dezvoltarii Dimensiunii Parlamentare a SEECP in vederea infiintarii Adunarii Parlamentare a SEECP, se arata intr-un comunicat de presa.

In cea de-a doua zi a Conferintei, vor fi examinate si adoptate Declaratia finala si alte documente ale celei de-a 10-a Conferinte a Presedintilor de Parlamente din Statele Participante la SEECP.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Candidatura lui Rusu respinsă la comisia de integritate?

Redacția

Deputatul PNL Sorin Năcuță a depus jurământul

Marius Parteni

Conferință de presă Pro România Pașcani, 12 aprilie 2024 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...