RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Un senator iesean reprezinta Romania la Conferinta Presedintilor Parlamentelor din Europa de Sud-Est

Cea de-a 10-a Conferinta a Presedintilor de Parlamente din Statele Participante la Procesul de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP) si la reuniunea Grupului de lucru privind institutionalizarea Dimensiunii Parlamentare a SEECP va avea loc in Republica Macedonia, in perioada 26-28 mai 2013.

Senatul Romaniei este reprezentat la aceasta Conferinta de o delegatie condusa de vicepresedintele Senatului Romaniei, senatorul iesean Florin Constantinescu.

Conferinta va fi prefatata, in dupa-amiaza zilei de 26 mai, de o reuniune a Grupului de lucru privind institutionalizarea Dimensiunii Parlamentare a SEECP, ai caror membri vor conveni asupra raportului final privind liniile directoare si modalitatile de institutionalizare a DP a SEECP. Acest raport va fi inaintat Conferintei Presedintilor de Parlamente.

  

In prima parte a Conferintei, participantii vor dezbate tema Criza economica si noile provocari – rolul parlamentelor nationale si al cooperarii regionale interparlamentare. Aceasta dezbatere va fi urmata de o sesiune dedicata examinarii Raportului Grupului de lucru privind liniile directoare si modalitatile de continuare a dezvoltarii Dimensiunii Parlamentare a SEECP in vederea infiintarii Adunarii Parlamentare a SEECP, se arata intr-un comunicat de presa.

In cea de-a doua zi a Conferintei, vor fi examinate si adoptate Declaratia finala si alte documente ale celei de-a 10-a Conferinte a Presedintilor de Parlamente din Statele Participante la SEECP.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Consilierul Sorin Olariu răspunde acuzațiilor făcute de Claudiu Bodoașcă: „Știm cu toții că doar Olariu nu trebuie să aibă service pe strada Fântânele”

Răzvan Grecu

Scrisoare deschisă adresată lui Romeo Vatră, directorul Regiei Autonome Aeroportul Iași de prefectul Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași (P)

Redacția

Rățoi și Pantazi contre politice pe tema profesionalismului și a vârstei de retragere din politică

Răzvan Grecu
Încarcă...