RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un pompier de la Hălăucești a scăpat cu cazierul curat după ce a fost prins cu o alcoolemie de 1,4 la mie

Un angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-a aflat la un pas de a-și pierde locul de muncă, după ce a fost prins băut la volan. Statutul de militar este incompatibil cu un cazier pătat. Plutonierul a avut totuși noroc, Tribunalul Militar dispunând amânarea executării pedepsei.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 1/2 aprilie a anului trecut. Andrei Duman își vizitase iubita, iar între cei doi avuseseră loc discuții în contradictoriu. Nervos, Duman a plecat la un bar din localitatea de domiciliu, satul Hălăucești. Aici a băut trei beri, deși venise cu autoturismul tatălui său. După o vreme, Duman s-a gândit să se întoarcă la iubita sa pentru a-i propune să iasă la o plimbare, în vederea împăcării. Înainte de aceasta, s-a îndreptat însă spre Săbăoani, pentru a scoate bani de la un bancomat. Aici a fost oprit de polițiști, în jurul orei 1.00. Prezenta halenă alcoolică, tremur și o oarecare imprecizie în mișcări. Analiza sângelui a stabilit o alcoolemie de 1,42‰.

Duman a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, riscând o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 5 ani. În favoarea lui au cântărit însă lipsa antecedentelor penale, ca și caracterizările făcute de conducerea IJSU și de primarul comunei Hălăucești, depuse la dosar. Magistrații Tribunalului Militar au ajuns la concluzia că incidentul era unul singular în viața plutonierului. „Pedeapsa nu trebuie percepută de către inculpat ca o răzbunare din partea comunităţii pentru că s-a abătut de la normele legale şi de convieţuire socială, ci ea trebuie să conducă în final la redarea sa societăţii, aptitudinea coercitivă a pedepsei fiind apreciată numai dacă ţine seama de natura morală a omului, de capacitatea sa de a-şi analiza faptele şi de a se hotărî pentru o conduită compatibilă cu interesele societăţii”, au subliniat judecătorii.

Aceștia au optat pentru o pedeapsă minimă, de 8 luni de închisoare, dar au dispus amânarea excutării ei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Dacă în acest interval, plutonierul nu va mai călca legea, cazierul său va rămâne imaculat.https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/un-plutonier-de-la-isu-a-scapat-cu-cazierul-curat-dupa-ce-a-fost-prins-cu-o-alcoolemie-de-14-la-mie–1637091.html

  

Related posts

Echipele pirotehnice au ridicat muniție de război din zona Pașcani

Răzvan Grecu

Primarul și viceprimarul orașului Hîrlău sub control judiciar

Redacția

Cotnari: Șofer depistat de polițiști cu o alcoolemie de 1,71 mg/l

Redacția
Încarcă...