RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un pește cu aspect „monstruos” găsit pe plajă / E atât de rar, încât omul nu l-a văzut aproape niciodată / ”Folosesc lumina care strălucește de la un ”bec fosforescent” de pe frunte pentru a atrage prada”

O creatură rară din adâncuri, care pare desprinsă dintr-un film cu extratereștri, a fost găsită pe malul unei plaje din Oregon, SUA. Este vorba despre „Pacific football fish”, al cărui nume științific este „Himantolophus sagamius”, relatează La Repubblica.

Potrivit Seaside Aquarium, care a postat fotografii cu acesta pe rețelele de socializare, peștele este foarte rar și aproape niciodată văzut de oameni.

„Trăind în întunericul complet, la o înălțime de 2.000-3.300 de metri, acești pești sunt văzuți foarte rar. De fapt, doar 31 de exemplare au fost înregistrate în întreaga lume. În timp ce o mână de exemplare au fost înregistrate în Noua Zeelandă, Japonia, Rusia, Hawaii, Ecuador, Chile și California, acesta este primul semnalat pe coasta Oregonului din câte știm noi”.

Persoana care a găsit peștele a trimis fotografiile la acvariu, dar nu a vrut să le trimită peștele pentru a-l putea păstra. Pe de altă parte, a declarat pentru USA Today, Keith Chandler, directorul general al acvariului, odată ce găsesc un animal rar, nu sunt obligați să îl predea.

  

„Se știu puține lucruri despre istoria vieții lor, dar ceea ce se știe este neobișnuit de fascinant”, se arată în postarea de pe Facebook.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Iohannis, întrevedere cu Macron miercuri, la baza Mihail Kogălniceanu. Ce subiecte sunt pe agenda discuţiilor

Redacția

Prognoza meteo pe două săptămâni: Urmează zile călduroase în toată țara, dar și ploi

Redacția

Cioloș depune luni la Parlament lista de miniștri

Redacția
Încarcă...