RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Un nou proiect Erasmus la Școala Gîștești. Oaspeți din patru țări europene

  

Școala Gimnazială Gîștești este implicată într-un nou proiect european. Alături de alte patru țări, unitatea de învățământ face parte din proiectul Erasmus ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare privind grupurile vulnerabile existente la ora actuală în Europa și a găsi mijloacele pentru crearea de măsuri în vederea atingerii unui nivel mai înalt de incluziune socială în societatea noastră, prin educație.

 

Prima întâlnire din cadrul proiectului are loc în România. Treisprezece cadre didactice din Slovenia, Franța, Italia și Marea Britanie au sosit pentru trei zile, la Şcoala Gîşteşti.

Festivitatea de primire a invitaților a avut loc, astăzi, oaspeții fiind întâmpinați, în mod tradițional, cu pâine și sare. În cadrul ceremoniei au fost prezentate delegațiile străine sosite la Gîşteşti, apoi elevii școlii au susținut un spectacol artistic, oferit acestora.

La eveniment au fost prezenți şi inspectorul școlar Cristinel Iordăchioaia, consilierul local Ciprian Pintilie, membru în Consiliu de Administrație al școlii și Mirela Ancuța-inspector în cadrul Compartimentului Sport, Cultură, Culte din cadrul Primăriei Pașcani. Cu toții le-au urat bun venit profesorilor străini.

A urmat apoi, un tur al școlii unde participanții au vizitat sălile de clasă, sala multimedia şi cancelaria. Mâine, cadrele didactice vor pune la punct detaliile legate de proiect și de activitățile care se vor desfăsura pe parcursul celor doi ani. Miercuri vor vizita mai multe instituții din Iași.“Astăzi a avut loc prezentarea școlii, ne-am cunoscut mai bine și am văzut care sunt diferențele între școli. Mâine va fi o sesiune de lucru plină pentru că avem foarte multe lucruri de pus la punct, iar miercuri avem deplasare la Iași, o întâlnire la Inspectoratul Școlar Județean, apoi întâlnire la instituția prefecturului Iași și vom vizita și Iașul pentru că avem cu ce mândri” a declarat Mihaela Vătavu, consilier educativ și responsabil pe proiecte europene la Școala Gîștești.

Proiectul cuprinde patru sesiuni. Următoarea întâlnire va fi la sfârșitul acestui an în Italia, apoi în Anglia, Franța, iar ultima va avea loc în Slovenia.

Related posts

Bacalaureat de toamnă: Doar trei din zece candidați au luat examenul

Redacția

Se dă startul activităților de la Clubul Copiilor din oraș. Iată când este deschiderea oficială

Ema Roman

Creșa nr.1 trece în subordinea Ministerului Educației!

Răzvan Grecu
Încarcă...