NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Un gigant mondial din industria auto pune primul picior la Iași

Compania Autoliv, liderul mondial din domeniul sistemelor de siguranță auto, intenţionează să deschidă un punct de lucru la Iaşi.  

”Venim în Iași pentru a oferi inginerilor job-uri care să le exploateze potențialul la maxim, vrem să îi implicăm în proiecte de nivel global, de mare impact,  astfel încât, așa cum facem și la Timișoara, să dezvoltăm aici tehnologie de cel mai înalt nivel. Vom aduce know-how-ul Autoliv în Iași, dorim să creștem ingineri tineri și să construim, în timp, un centru important în ingineria mondială din domeniul automotive. Ne dorim ca în următorii doi-trei ani de zile să avem minim 200 de ingineri la Iași, iar proiectele pe care le vom dezvolta aici vor contribui la viitorul industriei auto” a declarat Country Manager-ul Ionel Fierbințeanu.

 

Se vrea un centru puternic la Iaşi

     În primă fază Autoliv va avea la Iaşi câteva zeci de ingineri care vor lucra într-un spaţiu în chiriat la PALAS. Acolo vor dezvolta și testa cu precădere software pentru produse Active Safety, de ultimă generație, dar și pentru sisteme Passive Safety.

     Potrivit unor surse din cadrul companiei, Autoliv ia încalcul deschiderea la Iaşi a unui foarte puternic centru de cercetare, similar celui de la TImişoara (compania a închiriat acolo spaţii la OpenVille, clona PALAS-ului). în acest centru ar urma să activeze în circa 3 ani aproape 1000 de angajaţi, evident dacă proiectulş va decurge conform planificării. 

     Toți cei dornici de informații suplimentare îi pot contacta pe reprezentanţii companiei la adresa hr.iasi@autoliv.comsau pot afla mai multe detalii despre poziţiile deschise în Iași pe pagina de web www.autolivjobs.ro/iasi.

     Autoliv deține în prezent fabrici în Brașov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reșița și Onești, dar și centre de inginerie şi dezvoltare în Brașov și Timișoara. Compania s-a aflat în 2015 pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, în urcare de pe poziţia a 11-a în anul anterior, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Astăzi, ea numără aproape 11.000 de angajați în România.

 

Sursa: topiasi.ro

Advertisements

Related posts

Bonuri de masă pentru pensionarii de peste 75 de ani care au pensia minimă de 704 lei

Redacția

Românii deţin în conturi la bănci 36,5 miliarde de euro

Redacția

Ford România iese din Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile de la 1 aprilie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site