RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un elev de 12 ani din județul Iași s-a spânzurat! A fost găsit de fratele său atârnând de o grindă!

Scene de groază după ce un elev în vârstă de 12 ani și-a pus capăt zilelor. Copilul a fost găsit spânzurat chiar de fratele său. Medicii care au ajuns la locul tragediei au încercat să-l readucă la viață, însă totul a fost în zadar. Polițiștii au deschis un dosar penal și fac verificări pentru stabilirea întregii situații.

 

  

Scenariul unui adevărat film de groază s-a conturat la Iași. Zilele trecute, avea să fie făcută o descoperire șocantă. Un copil în vârstă de 12 ani a fost găsit spânzurat. Povestea începe miercurea trecută, 23 octombrie 2019. Atunci, un bărbat în vârstă de 40 de ani a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut disperat ajutorul. Bărbatul a spus că fiul său în vârstă de 12 ani s-a spânzurat. Tragedia s-a petrecut în satul Urșita din comuna Mironeasa. Imediat spre locul indicat s-au deplasat un echipaj medical și polițiștii. Medicii au încercat să-l resusciteze pe copil, însă totul a fost în zadar. După câteva zeci de minute, medicii au fost însă nevoiți să declare decesul. Polițiștii au făcut verificări la fața locului și au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Polițiștii ieșeni au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că un minor a fost găsit decedat. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Fratele puștiului l-a găsit mort

Puștiul în vârstă de 12 ani, A. P., a fost găsit spânzurat chiar de fratele său. Mai precis, A. era acasă cu fratele său. Cel din urmă se juca în casă, iar, la un moment dat, a ieșit în curte. La scurt timp l-a văzut pe fratele său atârnând de o grindă, fiind spânzurat cu un lanț. Ulterior a dat alarma, însă a fost prea târziu. Pentru întreaga comunitate moartea puștiului a fost șocantă. Nimeni nu înțelege cum și-a putut găsi copilul moartea într-un astfel de mod. Cert este că oamenii legii au luat în calcul două variante, sinucidere sau accident. Urmează să se stabilească cum s-a produs nenorocirea. Din câte se pare, copilul nu ar fi lăsat niciun mesaj. Trupul său neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Ulterior, acesta a fost înhumat. În urma analizelor de specialitate se va stabili care a fost cauza decesului, cu toate că lucrurile sunt destul de clare. Puștiul a murit asfixiat mecanic.

„Perioada de preadolescență este extrem de tulbure, este perioada «nisipurilor mișcătoare», așa o denumim noi în psihologie. În momentul în care nu există o identitate bine conturată și nu există niște valori clar definite, dar există un calapod al unei personalități vulnerabile, cum e și copilul ( n.r.- din Mironeasa), iar mediul familial e la fel de vulnerabil, atunci copilul capătă două roluri. Pe de o parte, copilul este responsabilizat la maxim, de a fi stâlpul, modelul familiei sau de a fi punctul de referință în familie, iar atunci când nu mai corespunde cerințelor, realizează actul suicidal. Pe de altă parte, există copii din medii familiale cu probleme, în care nu există statut social, înțelegere, și atunci copilul evadează”, susține un psiholog

 sursa www.bzi.ro 

 

 

Related posts

Grupare de traficanți de droguri din Iași si Cluj care “aproviziona” căminele studențești și unitățile școlare, destructurată de polițiști (foto și video)

Redacția

Bărbat din Hărmănești depistat în trafic fără a deține permis de conducere. Circula cu unul fals

Redacția

Atenţie la tradiţiile şi regulile de Ignat. Porc sacrificat în casă, la Braşov; vecinii au crezut că se petrece o crimă şi au sunat la 112

Redacția
Încarcă...