NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un copilaș a băut otravă în loc de suc. Este în stare gravă la spital

Un copil în vârstă de doar cinci ani se află internat în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi după ce a băut din greşeală o soluţie toxică, crezând că este suc.

 Conform presei locale din Vaslui, copilul a mers la o stână din apropierea casei unde a găsit o sticlă de suc în care era o substanţă extrem de puternică, folosită pentru deparazitarea oilor. Incidentul a avut loc sâmbătă într-o localitate din Vaslui, iniţial copilul fiind dus la unitatea medicală din Bârlad. Medicii care au intervenit la acest caz l-au găsit pe copil inconştient, instabil hemodinamic şi respirator. După stabilizarea sa, a fost transferat la Spitalul de Copii din Iaşi pentru tratament de specialitate. „Copilul în vârstă de 5 ani a fost admis în cursul nopţii (n.red. – sâmbătă) în serviciul de terapie intensivă, cu intoxicaţie severă cu organofosforat, în urma ingestiei accidentale a unui insecticid. Copilul este stabil hemodinamic şi respirator şi s-a iniţiat tratamentul specific, dar necesită în continuare management în terapie intensivă”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, coordonator al ATI-COVID şi purtător de cuvânt.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Un tânăr din Cristești este unul dintre șefii de promoție de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

Oana Cordoneanu

Vacanţa de Sf. Maria a adus la spital ieşeni drogaţi cu cocaină

Redacția

Peste 6.000 de cazuri de COVID-19. Crește din nou numărul deceselor

Redacția
Încarcă...