NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Talibanii au interzis frizerilor din provincia afgană Helmand să radă şi să fasoneze bărbile

Talibanii au interzis frizerilor din provincia afgană Helmand să radă şi să fasoneze bărbile, susţinând că acest lucru încalcă interpretarea lor a legii islamice, relatează BBC și news.ro. Poliţia religioasă talibană a spus că oricine va încălca noua regulă va fi pedepsit. Unii bărberi din capitala Kabul au spus că au primit de asemenea ordine similare.
Instrucţiunile sugerează o revenire la restricţiile dure din timpul primei perioade în care gruparea a condus ţara, 1996 – 2001, în ciuda faptului că a promis o guvernare mai blândă. De când au preluat puterea, la jumătatea lunii august, talibanii şi-au pedepsit aspru oponenţii.

Într-un anunţ plasat în saloanele din sudul provinciei Helmand, ofiţerii talibani au avertizat că frizerii trebuie să respecte legea Sharia privind tunsorile şi bărbile.

„Nimeni nu are dreptul să se plângă”, se arată în anunţul văzut de BBC. „Militanţii continuă să vină şi să ne ordoneze să nu mai fasonăm bărbile”, a spus un bărbier din Kabul. „Unul dintre ei mi-a spus că pot fi trimis inspectori sub acoperire pentru a ne prinde”.

Un altul, care conduce unul dintre cele mai mari saloane din oraş, a dezvăluit că a primit un apel telefonic de la cineva care susţinea că este oficial al guvernului.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Românii nu vor mai beneficia de împrumuturi pentru studii în Marea Britanie, iar taxele școlare vor crește. Ce opțiuni au studenții

Redacția

VIDEO: Șofer român de TIR agresat de vameșii maghiari, la Nădlac: “Eram cu copilul și soția, care e gravidă”

Redacția

Guvernatorul băncii centrale din Slovacia şi membru în conducerea BCE, Peter Kazimir, acuzat oficial de implicare într-un caz de mită

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site