RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un candidat la o funcție publică din Primăria Pașcani semnalează lipsa de transparență a comisiei de evaluare

Unul dintre cei doi candidați pentru ocuparea unei funcții în cadrul Primăriei Pașcani, Compartimentul Patrimoniu și Contracte, reclamă lipsa de transparență a comisiei care l-a examinat.

Ciprian Covrig admite faptul că acest concurs a fost organizat corect, însă nu înțelege de unde atâta lipsă de transparență din partea examinatorilor. Bărbatul, care a obținut 70 de puncte din 100, la proba scrisă, a reușit la interviu un punctaj de doar 21,67, neargumentat, după cum precizează acesta.

“Concursul a fost organizat destul de bine, singura problemă pe care vreau să o scot în evidență este lipsa de transparență. Una dintre obligațiile profesionale ale funcționarilor publici este să fie transparenți. Am solicitat șefului comisiei și reprezentantului ANFP, modul de punctare la fiecare întrebare, pe baza criteriilor.  Mi s-a răspuns că am obținut 21,67 de puncte, dar fără a mi se explica exact pentru fiecare întrebare”, a precizat Ciprian Covrig.

  

Astfel, acesta ar fi cerut să i se explice cum s-a descurcat, în punctaje, la fiecare dintre cele trei întrebări din cadrul interviului. Omul spune că s-ar fi așteptat ca evaluarea să se facă mai clar și mai transparent, mai ales pentru că este vorba despre un job în administrația publică. În cele din urmă, a fost picat și nici contestația făcută ulterior, nu a mai schimbat lucrurile. Cel mai mult în nemulțumește faptul că, o persoană, în calitate de candidat la un post, nu dispune de nicio pârghie de control asupra modului corect sau nu, în care se face notarea.

“E puțin ciudat ca o comisie de contestație, fără să aibă candidatul în față, mă refer la proba interviului, să noteze exact la fel răspunsurile. Comisia trebuie să aprecieze calitățile verbale, de analiză, de sinteză, care nu se pot realiza fără să aibă candidatul în față”, a mai adăugat acesta.

Ieri, acesta a  solicitat printr-o cerere, să vadă procesul verbal al comisiei de contestației și cel prin care s-au notat lucrările.

Astăzi am cerut un punct de vedere de la Primărie, cu privire la această chestiune, la care purtătorul de cuvânt, Cristian Menegon, ne-a declarat următoarele: “Am discutat astăzi cu doamnele de la Resurse Umane, iar acestea spun că s-a respectat legea, iar în ceea ce îl privește pe domnul Covrig, i s-au arătat punctajele, i s-a explicat tot regulamentul conform legii. Ceea ce solicită dumnealui în plus este mai degrabă de competența Prefecturii Iași, care au venit de la județ pentru a organiza și monitoriza acest concurs”.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lista cu agenții economici care riscă să fie evacuați din piețe din cauza datoriilor

Marius Parteni

Investitorii au renunțat! Proiectul construcției unui supermarket în zona vale a fost retras!

Răzvan Grecu

Angajații Primăriei culeg pavelele de pe trotuarul afectat de surparea digului din parc

Marius Parteni
Încarcă...