NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un bărbat a murit pe stradă, lângă spital, cu trei ambulanţe alături

Un bărbat din Brașov a murit pe stradă, lângă Spitalul Judeţean, cu trei ambulanţe alături, fără să încerce vreun medic să-i salveze viața.

Este vorba despre un bărbat de 63 de ani, care s-a prăbuşit pe stradă la scurt timp după ce a ieşit dintr-o bancă. Martorii spun că bărbatul a primit primul ajutor de la două femei care au spus că sunt medici.

Una dintre acestea a sunat la 112 și a solicitat ajutor, în vreme ce a doua a început masajul cardiac.

În urma apelului, la fața locului a sosit un echipaj SMURD însă din acest vehicul lipsea instrumentarul de resuscitare, astfel că au fost chemate prin stație alte două autospeciale de la Stația de Ambulanță Brașov.

A murit pe stradă pentru că ambulanţă nu avea instrumentar de resuscitare

Prima ambulanţă nu avea instrumentar de resuscitare pentru că ambulanţele sunt dotate în conformitate cu competenţa echipajului. La sosirea ambulanțelor, bărbatul a fost declarat mort, cauza decesului fiind stop cardio-respirator.

ISU Braşov a confirmat că prima ambulanţă nu avea instrumentarul necesar resuscitării:

„În legătură cu incidentul de la un caz la care a intervenit un echipaj tip B2 al instituției noastre, ambulanțele sunt dotate în funcție de competențele pe care echipajul le are, în acest caz fiind vorba de un echipaj de tip B2, format din paramedici, fără medic și asistent medical. Echipajul a respectat și aplicat corect protocolul pentru astfel de situații. Având în vedere situația de la fața locului, în conformitate cu protocolul în vigoare, s-a solicitat și s-a trimis un echipaj superior de tip C ( cu medic), cel mai apropiat și disponibil echipaj aparținând Serviciului de Ambulanță Brașov”, au declarat reprezentanții ISU Braşov.

bzi

Advertisements

Related posts

România ar putea avea închisori private, iar condițiile vor fi ca acasă

Redacția

O persoană din județul Iași s-a spânzurat. Un echipaj SMURD intervine de urgenţă

Redacția

Constantin Enceanu, primele declarații despre divorț. Ce i-a făcut nevasta, după 35 de ani de căsnicie

Redacția
Încarcă...