RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un autocar cu copii din Iași s-a rasturnat intre Brasov si Fagaras. Un copil si 3 adulti au murit

Un autocar care transporta copii s-a rasturnat vineri intre Brasov si Fagaras, pe drumul dintre localitatile Vladeni si Persani. 

 

UPDATE 14.16

  

”Abia acum am aflat, urmeaza sa verificam listele sa vede de la ce scoli sunt copiii. Inca nu ne-au contactat parintii copiilor referitor la accident. Vom reveni cu amanunte.” a declarat pentruZiarul de Iasi, Ana Heygi, purtătorul de cuvant al Palatului Copiilor.

UPDATE 14:13

”Activitatea a fost organizata de Palatul Copiilor si nu stim cati elevi au plecat de la scoala noastra. asteptam si noi sa aflăm,” a declarat, pentru Ziarul de Iași, Dana Barnea directorul Colegiului de Arta Octav Bancila.

UPDATE 14:10

”Autocarul răsturnat transporta 28 de copii și 3 adulți. Patru persoane și-au pierdut viața: 1 copil și 3 adulți. În prezent, 2 victime / „cod roșu” de urgență, 1 victimă / „cod galben”, celelalte „cod verde” (răniți ușor). Toate victimele grave vor fi transportate la spitale din județul Brașov.

În standby se află un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne în caz că ar fi nevoie de transfer la București pentru pacienți grav răniți.

Ministerul Sănătății se află în permanentă legătură cu Comandamentul Operațional pentru Situații de Urgență și cu spitalele din județul Brașov.” se arată  într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

UPDATE 14:06

”ISJ a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iasi informatiile despre accidentul grav petrecut la Brasov. Cu durere si cu ingrijorare pentru cei implicati in accident, va transmitem ca grupul din autocar era format din 34 de elevi si 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iasi si de la Colegiul National de Arta O. Bancila, componenti ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau catre Arad, pentru a participa la un festival international de folclor al copiilor. (17-19 iunie). Palatul Copiilor incheiase un contract cu transportatorul pentru aceasta deplasare.” se arată într-un comunicat de presă al ISJ Iași.

UPDATE 14:04

Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook: “Am aflat cu tristete despre accidentul petrecut pe drumul intre Brasov si Fagaras. Sper in insanatosirea grabnica a tuturor celor raniti si imi exprim sincere condoleante pentru familiile celor care au pierit. Am luat legatura cu autoritatile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecintelor si acordarea ajutorului la fata locului.”

UPDATE 14:01

Patronul firmei de transport implicată în accident a declarat pentru Ziarul de Iasi ca erau doi soferi in microbus, trebuiau sa ajunga la Arad si sa se intoarca luni la Iasi.

Au confirmat ca ambii soferi sunt din Iasi. Politia s-a deplasat la sediul firmei pentru a ridica documentele.

UPDATE 13: 56

6 salvari cu raniti au plecat spre spitale din Brasov.

UPDATE 13: 55

Doi dintre raniti sunt in stare foarte grava. La locul accidentului se afla 11 ambulante. 

UPDATE 13:53

Din primele informatii, autocarul ar fi avut prevazute doar 21 de locuri, insa transporta aproape 30 de persoane, iar accidentul s-ar fi produs din cauza neadaptarii vitezei intr-o curba.

UPDATE 13:50

Din primul bilanț rezultă că sunt 22 de răniți dintre care 16 persoane se află în stare gravă.

UPDATE 13:46

Autocarul implicat in accident este plecat de la Iasi.

”Chiar acum adunam informațiile. Am aflat că sunt copii plecati la un festival la Brasov, sunt copii de la Colegiul de Arta Octav Bancilă si de la Palatul copiilor din Iasi.” a declarat, pentruZiarul de Iasi, Camelia Gavrilă inspector general scolar Iași.

UPDATE 13:41 

“În momentul de faţă de la ambulanţă s-au deplasat în zonă patru echipaje. Din ce ne-au spus colegii, ar fi vorba de patru morţi, trei adulţi şi un copil, şi 14 răniţi. A fost instituit cod roşu de intervenţie. Acum se face trierea cazurilor şi vom decide cine va pleca cu elicopterul” a declarat Adriana Palaghia, purtător de cuvânt al Ambulanţei Braşov.

UPDATE 13:29

Prefectul Brasovului, Ciprian Bancila, a declarat ca s-a pus in aplicare Planul Rosu de interventie. In autocar se aflau aproximativ 30 de persoane, potrivit oficialilor locali. La fata locului s-au deplasat cateva ambulante SMURD si au fost chemate elicoptere care sa ii transporte pe raniti la spital.

Potrivit primelor informatii 4 persoane au decedat si mai multe sunt ranite. 3 dintre victime sunt adulti iar a patra ar fi un copil. In autocar ar fi fost circa 30 de persoane.

Prefectul de Brasov a declansat Planul Rosu de interventie iar la fata locului intervin echipaje de descarcerare, ambulante ale Serviciului Judetean si SMURD si doua elicoptere.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Doi pășcăneni, soț și soție, trimiși în judecată pentru trafic de persoane

Redacția

Dosar penal pentru un șofer din Valea Seacă

Redacția

A încercat să fure parchetul din Palatul Cantacuzinilor

Răzvan Grecu
Încarcă...