NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un apel telefonic a pus pe jar consilierii locali din Târgu Frumos

Contre între primar și consilierii opoziției în ședința de ieri a Consiliului Local din Târgu Frumos. Pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat un proiect de hotărâre cu privire la concesionarea prin licitație publică a unor cabinete medicale din cadrul Policlinicii Orașului.

În acest caz ar fi vorba despre un număr de 11 cabinete care până la începutul acestei săptămâni au fost deținute în comodat de către medici, unul dintre beneficiari fiind și consilierul Ali Gneim, care între timp a trecut la PSD. Practic, de mai bine trei ani de zile Primăria achita contravaloarea utilităților, iar medicii profesau gratuit. Primarul Ionel Vatamanu a susținut în fața plenului Consiliului Local faptul că dorește să concesioneze aceste cabinete către medici, pentru a atrage fonduri la bugetul local.

“Cei care le dețineau în comodat au făcut cerere că renunță, iar noi le scoatem la licitație. Vrem să mai aducem alte fonduri la bugetul local”, a spus primarul din Târgu Frumos.

Intenția lui s-a lovit de opoziția consilierilor PNL și PDL, care din cauza unui apel telefonic s-au răzgândit asupra votului.

Vrem o informare pentru a vedea cine deține acele cabinete, sub ce formă, să știm ce votăm. Am primit un telefon, la fel și colegul Colotin, de la un medic care crede că va fi dat afară. Mergeți acolo și discutați cu medicii, să știe și ei despre ce este vorba. După ce ne lămurim vom vota“, a susținut consilierul Tudor Drobotă, de la PNL.

 Unul din motivele pentru care opoziția nu a votat are legătură cu Ali Gneim, cel care ar fi deținut acele spații, iar acum vrea să le ia în concesiune. Consilierii nu au votat proiectul, considerând faptul că acesta este motivul pentru care el a trecut în echipa primarului. 

În fața acestei situații primarul Vatamanu a criticat opoziția că blochează fără motiv acest proiect, dar și că răspunde unor interese de grup, după ce unii consilieri au fost contactați telefocnic.

Eu nu am interese de nici un fel. Am venit să fac treabă. Doresc să aduc bani la bugetul local“, a susținut Vatamanu. În urma votului exprimat, proiectul nu a trecut la vot.   

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Marca judeţului ar trebui să conţină un melc. Așa de ”repede” se mișcă consilierii ieșeni

Redacția

Conferință PNL Pașcani: Liberalii cer măsuri urgente pentru amenajarea cimitirului (VIDEO)

Redacția

Primăria a retras două autorizaţii taxi! Acestea vor fi redistribuite

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site