RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

UDMR și dilema lui Iohannis. Ce se întâmplă cu maghiarii?

„O imagine valorează cât o mie de cuvinte” spune o nouă zicală urbană, confirmată și de scena întâlnirii dintre Klaus Werner Johannis și delegația UDMR, cu ocazia consultărilor privind desemnarea premierului, după depunerea mandatului lui Nicolae Ciucă. Refuzul de a da mâna cu membri delegației UDMR nu este numai un gest nedemn de funcția de președinte al statului, dar s-ar califica pentru încă un premiu ce recompensează susținerea drepturilor minorităților naționale.

Totul reflectă fidel relația precară și rece dintre Klaus Werner Johannis și minoritatea maghiară din România, în perioada mandatelor sale de președinte.

Votat la ambele scrutine prezidențiale de marea majoritate a maghiarilor induși în eroare de stereotipurile pozitive ale candidatului german, Klaus Werner Johannis nu a adus niciun element pozitiv în dreptul la păstrarea, dezvoltarea și  exprimarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase a minorității maghiare din România. Un rezultat previzibil, anticipat de liderii și analiștii UDMR încă din anul 2014, alegerea unui etnic minoritar în cea mai înaltă demnitate publică din stat, urma să neutralizeze orice subiect sau argument privind respectarea și aplicarea drepturilor minorităților naționale.

Minoritățile naționale din România diferă între ele, se confruntă cu provocări total diferite, iar minoritatea maghiară nu dorește să aibă soarta minorității germane,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

UPDATE Cel puțin 150.000 de oameni au protestat sâmbătă în Berlin împotriva ascensiunii extremei-drepte (video)

Redacția

Procurorul general al României: Viorica Dăncilă şi Carmen Dan ar putea fi audiate în Dosarul 10 august

Redacția

LIVE Ziua 224 de război. Ucraina lovește puternic forțele rusești în regiunile pe care Putin pretinde că le-a anexat / „Eliberarea Luganskului a început”, anunță Ucraina / Putin critică Ministerul Apărării și modifică ordinul de mobilizare / Corespondenții de război ruși recunosc pierderi semnificative ale Rusiei în Herson

Redacția
Încarcă...