RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina și Republica Moldova vor construi un pod de frontieră peste Nistru

Ucraina și Republica Moldova vor construi un pod de frontieră peste Nistru, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al executivului de la Kiev.

Noul pod va fi construit la granița dintre Ucraina și Republica Moldova, în apropiere de localitățile Iampil (Ucraina) și Cosăuți (R. Moldova).

Acordul relevant privind construcția podului a fost semnat de Oleksandr Kubrakov, viceprim-ministru pentru restaurare al Ucrainei și ministru pentru comunități, teritorii și dezvoltarea infrastructurii, și Lilia Dabija, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale al Republicii Moldova.

„Semnarea de astăzi a Acordului reprezintă o continuare practică a acordurilor încheiate în 2021 de către președinții Ucrainei și Republicii Moldova. Invazia la scară largă (a Rusiei) a dus la ajustări în implementarea proiectului, dar necesitatea urgentă de a dezvolta rute logistice alternative face ca proiectul Podului Iampil să fie indispensabil. Podul va deveni o verigă cheie în coridorul de transport între Kiev și Chișinău. De asemenea, va oferi exportatorilor ucraineni cea mai scurtă rută din centrul Ucrainei către Europa Centrală și de Sud-Est, ocolind Transnistria ocupată de ruși. Îi sunt recunoscător colegei mele, Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, pentru cooperarea și activitatea comună privind dezvoltarea rutelor logistice la frontierele noastre vestice”,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

OMS acuză China că nu împărtășește date cruciale care ar putea face lumină în privința originii COVID-19

Redacția

LIVE Ziua 436 de război. Drona doborâtă joi seară deasupra Kievului aparținea armatei ucrainene/ Un baraj din apropierea centralei nucleare de la Zaporojie este în pericol, susține Moscova

Redacția

SUA: Un băieţel de 2 ani şi-a împuşcat mortal tatăl în Florida

Redacția
Încarcă...