RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Biserica Franţei face apel „să nu ne înşelăm în privinţa mizelor” în alegerile europene

Conferinţa Episcopilor din Franţa (CEF) cere miercuri ”să nu ne înşelăm în privinţa mizelor” în alegerile europene şi apreciază că ”nu avem dreptul să ne construim Europa noastră ca pe un ansamblu de state repliate asupra identităţii lor”, relatează AFP, conform News.ro.

”În timp ce ne pregătim să ne alegem duminică reprezentanţii în Parlamentul European, să nu ne înşeăm în privinţa problemelor şi nici a mizelor”, cere CEF într-o ”Declaraţie” citită, la Bayeux, de ătre preşedintele acesteia, Eric de Moulins-Beaufort.

”Nu avem dreptul să ne construim Europa noatră ca pe un ansamblu de state repliate asupra identităţii lor, grijulii doar faţă de interesele lor”, se arată în această ”Declaraţie”, înaintea unei ceremonii ecumenice la Cetedrala din Bayeux, de comemorare a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia.

”Noi, europenii, mai mult ca alte popoate de pe Pământ, avem o datorie faţă de întreaga lume”, iar ”ceea ce facem cu continentul nostru trebuie să îi onoreze pe cei care şi-au pus viaţa în joc pentru noi”, adaugă espicopii, se arată în acest text transmis în avans.

  

Uniunea Europeană ”este bineînţeles departe de a fi perfectă”, însă ea constituie ”o zonă de liberă circulaţie a persoanelor,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Fostul deputat Markó Attila, care fugise în Ungaria acum 8 ani, a participat la congresul UDMR. Fostul ales, achitat recent

Redacția

Ciolacu, în ziua alegerilor legislative din Spania: „Multă baftă în alegeri, Pedro Sánchez!”

Redacția

Iohannis cere intensificarea sprijinului pentru Ucraina: „Atenția este îndreptată mai mult spre Orientul Mijlociu”

Redacția
Încarcă...