NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Trei puştani cu alcoolemii de comă, la spital:un Andrei şi prietenii săi

Trei adolescenţi au ajuns în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ cu alcoolemii de aproximativ 2 la mie după ce au sărbătorit de Sfântul Andrei. Cei trei, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au consumat băuturi alcoolice în exces, lucru confirmat şi de analizele de laborator, din această cauză având nevoie de îngrijiri medicale.

„Adolescenţii prezentau intoxicaţie cu alcool etilic, au necesitat investigaţii, precum şi supraveghere medicală. Recomandăm părinţilor să aibă grijă ca aceste întâmplări să nu devină obiceiuri; chiar dacă sunt adolescenţi, este indicat să fie supravegheaţi“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii. Aceste cazuri primesc de obicei perfuzie cu glucoză, electroliţi, vitamine, având în vedere că alcoolul scade glicemia. Prin intermediul acestor perfuzii sunt compensate efectele negative ale alcoolului.

Medicii spun că, din păcate, în preajma sărbătorilor sau vacanţelor, tot mai mulţi copii ajung la spital din cauza consumului de alcool. Tot în weekendul care a trecut, au ajuns într-o gardă de 24 de ore la spital aproximativ 100 de copii, cu probleme medicale însă, dintre care doar 21 au avut nevoie de internare pentru continuarea investigaţiilor, restul cazurilor fiind rezolvate pe loc de medici sau trimise la domiciliu cu anumite recomandări. 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Șoferul implicat într-un accident în care a murit un pășcănean și-a aflat sentința

Redacția

Prefectul Olteanu va ţine audienţă la Paşcani

Oana Cordoneanu

Copilele care au inlocuit papusile la o varsta mult prea frageda

Redacția
Încarcă...