RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Trei persoane înșelate de un escroc în Pașcani, în urmă cu doi ani, și-au primit banii înapoi în cursul zilei de ieri


Bucurie mare pentru trei persoane care au căzut în plasa unui escroc. Acestea nu mai aveau speranța recuperării prejudiciului, însă după doi ani de zile și-au primit banii înapoi.

Miercuri, 8 aprilie, poliţiştii din cadrul Poliţiei  Paşcani şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  Iaşi au acționat în municipiul nostru. Cu această ocazie a fost depistat Gheorghe Țancă în vârstă de 34 de ani din municipiul Roman. Oamenii legii au stabilit că este bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune comisă la un schimb valutar din oraș în anul 2013, iar părțile vătămate sunt două femei și un bărbat.

 „Prejudiciul în valoare de 1.850 lei a fost recuperat integral şi restituit părţilor vătămate. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, iar la finalizarea lor dosarul va fi înaintat Parchetului Paşcani cu soluţie procedurală”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

  

 Cele trei persoane au fost păcălite prin metoda “șmen”. Aceasta implică schimbarea unor sume mari de bani de către suspecți unor persoane naive, pe care șarlatanii le aplică când simt că au găsit victima potrivită. Metoda presupune ca la un schimb valutar făcut la colțul străzii, în schimbul unui profit promis, cel care acceptă ajunge de fapt să primească mai puțini bani. Escrocii cer înapoi banii pentru a-i renumăra, dar de fapt acesta este momentul când sustrag sau înlocuiesc suma valabilă cu una derizorie, și imediat dispar, iar victima descoperă ulterior că a fost înșelată și a primit mai puțini bani.

Acest tip de infractori acționează în apropierea unităților bancare și a caselor de schimb valutar, iar polițiștii recomandă pășcănenilor să nu accepte astfel de propuneri.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

        

Related posts

O bătrână din Vânători, spulberată de o mașină când ieșea de la o nuntă din Suceava

Redacția

Confuzie cumplită: răzbunătorii din gelozie au greşit scara blocului

Redacția

Un şofer turmentat “s-a predat” poliţiştilor (VIDEO)

Redacția
Încarcă...