NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Transportul elevilor pășcăneni va fi decontat de școli

Elevii care au nevoie de transport în comun, pentru a ajunge la unitățile de învățământ în care studiază, vor beneficia de decontarea acestuia. Se vor ocupa de această procedură școlile din municipiu, iar banii vor veni de la minister.

Explicații pe aceast subiect au fost prezentate în ședința de Consiliu Local de astăzi, la o întrebare adresată de către Gabriela Nedelcu, consilier din partea PSD.

„Vreau să știu dacă s-a clarificat modalitatea de subvenționare sau de decontare a transportului pentru elevi. Anul trecut după modificarea legii educației, când s-a scris foarte clar că elevii au gratuitate pe orice mijloc de transport, dumneavoastră ați refuzat plata către SC Ecoserv SRL a contravalorii serviciului efectuat. Anul acesta, probabil foarte mulți copii vor să știe: vor plăti integral biletul, li se decontează sau cum se va proceda?,” a întrebat Gabriela Nedelcu, consilier local din partea PSD.

Din partea Primărie a lămurit acest subiect Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiuluii Pașcani.

  

„Facturile la Ecoserv pentru transport au fost refuzate la plată pentru că erau greșite. Se raportau la altă lege nu la legea educației. Suntem în instanță și veți vedea că vom avea dreptate. În ceea ce privește anul acesta, săptămâna trecută s-au aprobat normele de aplicare a legii ce reglementează transportul elevilor, iar acesta este decontat de către minister prin intermediul școlilor. Primăriile nu sunt parte în această decontare. O să vedem după prima lună de zile cum se vor desfășura lucrurile și dacă e nevoie să intervenim cu o suplimentare, cu o compensare la abonament, veți hotărâ dumneavoastră, bineînțeles dacă vom avea și buget,” a răspuns Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Advertisements

Related posts

Ce condiții ar trebui să respecte magazinele după redeschiderea mall-urilor? Alexandru Rafila: Aglomerația produce transmiterea bolii

Redacția

De când trebuie să montezi cauciucurile de iarnă

Redacția

Aurora SA Târgu Frumos a raportat afaceri de 3,1 milioane lei

Redacția
Încarcă...