NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Topul celor mai slabe scoli si licee din judetul Iasi. Unele dintre ele risca sa dispara

Intr-un raport extrem de complet si realist cu privire la elemente ce tin de reteaua unitatilor de invatamant preuniversitar din judetul Iasi, prezentat saptamana trecuta de prof. dr. Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), au fost scoase la iveala si o serie de probleme grave. Astfel, avand in vedere rezultatele obtinute de elevi si de liceeni la ultimele simulari ale examenelelor nationale, a fost intocmit si un top al scolilor gimnaziale si liceelor tehnologice cu rezultate foarte proaste.

 “Rezultate modeste, ca procent de promovabilitate la simularea Evaluarii Nationale (EN), s-au inregistrat la: scolile gimnaziale din localitatile Glodenii Gandului si Butea unde doar 12.50 la suta dintre participanti au luat note peste cinci, Liceul Tehnologic Gropnita cu 12.20, Scoala Gimnaziala Radeni – 11.54, Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii Gheorghe Marzescu din municipiul Iasi – 11.43, Scoala Gimnaziala Zmeu – 10.71, Liceul Tehnologic Coarnele Caprei – 10.64, Liceul Tehnologic Nicolae Balauta Scheia – 9.68, Scoala Gimnaziala Popricani – 9.38, Scoala Gimnaziala Ion Haulica Ipatele – 9.09, Scoala Gimnaziala Carmen Sylva din municipiul Iasi – 8.33, Scoala Gimnaziala Madirjac – 8.33, Liceul Tehnologic Dumitru Popa Mogosesti – 7.50, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Tibana – 5.88. Urmeaza scolile gimnaziale: Dimitrie Anghel Cornesti – 4.76, Rediu cu 4.17, Mironeasa – 3.70, Slobozia Deal cu doar 2.63 si, in final, Ion Neculce din municipiul Iasi si cea din Crucea, cu zero promovati”, se prezinta in datele oferite de ISJ.

In acest context, conducerea Inspectoratului Scolar promite masuri. “Aici sunt probleme… Ma surprinde rezultatul de la Carmen Sylva, unde sunt profesori foarte buni si nu as vrea sa o comasez, dar si ceea ce se intampla la Ion Neculce si la proaspat infiintatul Colegiu Tehnic de Electronica si Telecomunicatii Gheorghe Marzescu. Oricum, asta chiar daca am avut discutii cu multi dintre primarii din judet, eu sunt adepta ca in mediul rural sa existe doar scoli profesionale”, a mentionat prof. dr. Gavrila. Mai departe, in coada clasamentului (cu promovabilitate de 0 la suta la ultima simulare a Bacalaureatului) se afla licee tehnologice din localitatile: Pascani, Lespezi, Cotnari, Cozmesti, Fantanele, Stolniceni-Prajescu, Scheia, Tatarusi, Tibanesti. Conform celor spuse tot de sefa ISJ, toate aceste unitati educationale din judet sunt in lichidare si, cel mai probabil, in anii urmatori se vor transforma in simple scoli profesionale.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Zece din provinciile istorice ale României Întregite prezentate de elevii colegiului „Unirea”. Activitate cultural-artistică dedicată Zilei Naționale

Oana Cordoneanu

„Bac“-ul ar putea fi paralizat de greva cadrelor didactice. Profesorii din Iași susțin demersul

Redacția

Rechizite gratuite pentru elevii din Pașcani cu situație materială precară. Astăzi este prima zi de depunere a dosarelor

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site