RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Magazin

TIR cu numere de Iași rămas blocat între două case, în Germania (video)

Locuitorii orașului german Solingen au avut parte de o zi atipică când s-au trezit cu un TIR de 40 de tone blocat între două case.

Într-o lună, doi șoferi și-au blocat camioanele acolo după ce au ignorat indicatoarele rutiere, dar au urmat orbește indicațiile sistemului de navigare GPS.

Un ditamai camionul de 40 de tone, cu număr de înmatriculare din Iași, a rămas înțepenit între case vechi de câteva secole, pe o străduță îngustă, în orașelul Solingen din vestul Germaniei. Până să ajungă în capcană, șoferul român, în vârstă de 39 de ani, a nesocotit o mulțime de indicatoare de avertizare.

Șoferul TIR-ului înmatriculat în Iași a dat vina pe GPS, susținând că i-a indicat să vireze pe un drum care în realitate era interzis vehiculelor de mare tonaj.

”Ei bine, există un motiv bine întemeiat pentru care, pe marginea drumului, au fost montate acele indicatoare rutiere”, a declarat Frank Zugreif, de la Autoritatea de circulație rutieră din Solingen.

  

Întâi s-a strecurat pe acest pod, ignorând indicatorul care interzicea trecerea vehiculelor mai grele de 12 tone, și cu o lățime de peste doi metri.

Mai departe, era avertizat că, dacă înaintează, nu mai are posibilitatea să întoarcă. Și, în sfârșit, a ignorat indicatorul care îl avertiza că intră într-un drum privat, interzis pentru circulația auto.

Polițiștii încearcă să afle cum a fost posibil, mai ales că a fost un incident cu repetiție.

Annika Neidhardt, poliția din Wuppertal: “Aceasta este marea întrebare și subiectul anchetei. Am făcut un raport în urma accidentului și acum încercăm să aflăm de ce s-a întâmplat acest lucru pentru a doua oară în ultimele patru săptămâni.”

În urmă cu o lună, un alt șofer de TIR – și, culmea, tot un român – a rămas blocat cu camionul exact în același loc. Cel de atunci a recunoscut că a urmat orbește instrucțiunile sistemului de navigație.

Șofer: “Este groaznic. De fiecare dată a fost multă agitație.”

Șoferiță: “Ca să fiu sinceră, sunt puțin dezorientată în acest moment.”

Localnicii speră că autoritățile vor lua măsuri pentru ca situația să nu se mai repete.

Frank Zugreif – Autoritatea de circulație rutieră din Solingen: “În calitate de șofer de camion, m-aș fi gândit dacă mă aflu în locul potrivit, apoi aș fi oprit vehiculul și poate aș fi continuat pe jos pentru a explora zona.”

Al doilea TIR înțepenit în această zonă pitorească din Solingen era încărcat cu aproape o mie de saci cu semințe de soia și a rămas captiv între case aproape 24 de ore.

Mastodontul a putut fi tractat abia după ce sacii au fost descărcați. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a ieșit negativ.

clic pentru video aici – https://stirileprotv.ro/stiri/international/un-tir-de-40-de-tone-inmatriculat-in-romania-a-ramas-blocat-intre-doua-case-din-germania-explicatiile-soferului.html

Related posts

Ghid scurt pentru explorarea și vizitarea Deltei Dunării, cel mai bine păstrat secret al Europei

Redacția

Flash interviu Zilele Municipiului Pașcani 2022: Alexandra Spiridon (VIDEO)

Redacția

A început Carnavalul de la Veneția (foto)

Redacția
Încarcă...